Campus

Feest dit weekend vanuit huis met deze livestreams

Na een week hard thuis studeren is het tijd voor weekend! Maar… alles is natuurlijk dicht. Delta zocht de beste online feestjes voor dit weekend.

Feestende studenten in betere tijden, de OWee 2019. (Foto: Roos van Tongeren)

Concerten
De komende tijd zijn alle concerten afgelast. De Melkweg publiceert elke dag een interessante documentaire, podcast of een livesessie. Tivoli Vredenburg zendt elke dag om 20:00 een ‘live’ concert uit. Ze zijn hun archief in gedoken en hebben de beste concerten van de afgelopen jaren uitgekozen.

Clubs roepen op tot het kopen van een ‘digitaal drankje’

Clubben
Zin in wat harders? Clubs sluiten hun deuren, maar niet hun muziek. Club Panama Amsterdam zou deze vrijdag een feest geven om het negentienjarig bestaan te vieren. In plaats van het te verzetten, streamt de club het feest nu online. Tune in op vrijdag om 22:00 uur via Facebook.

Elke donderdag, vrijdag en zaterdag streamt Club Nyx DJ’s (met mondkapje). Het ‘Huisfeestje van Nyx’ duurt van 22:00 uur tot 00:00 uur. Vorige week nog met een klein, dansend publiek, deze week waarschijnlijk niet meer.

De NDSM heeft een #homerave session op Youtube op zaterdag, waar je uitgebreid kunt chatten.

Tune in
Dansen in huis is leuk, maar het is nóg leuker om andere mensen ook te zien dansen. Vice en de Amsterdamse nachtclub Club organiseren vrijdagavond een isolation rave waarbij je je eigen huiskamer kunt delen met anderen.

Maar het grootste Nederlandse online feestje van dit weekend wordt waarschijnlijk georganiseerd door The Gardens of Babylon. Ze roepen mensen op hun huiskamer te versieren, zetten tutorials online over hoe je je gezicht schminkt, en als je intuned móet je dansen. Op Zoom is er een capaciteit van duizend mensen. Daarna wordt het een wachtrij, net als voor een echte club. Gedraag je je niet goed – dans je niet mee of staat je camera uit – dan word je eruit gegooid. Geen zin om te dansen met 999 vreemden? Je kunt het feest ook volgen via een livestream, of je zet met vrienden een eigen kanaal op.

Natuurlijk organiseren de clubs en poppodia dit niet gratis, al lijkt het op het eerste gezicht wel zo. Ze roepen op tot het kopen van een ‘digitaal drankje’ of een voucher, zodat zij ook na deze coronacrisis weer verder kunnen.  

Roos van Tongeren / Redacteur

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.