Campus

​Familie

Met de kerst voor de deur zijn we al weer halverwege het academische jaar. Want zo snel gaat het dus! Voor je het weet zit je alweer in 2015 en kijk je naar een jaar vol nieuwe voornemens en kansen.

Nu komt dan eindelijk mijn favoriete tijd. Sneeuw, kou maar bovenal, tijd met de familie. Want of je nou christen, moslim, jood of wat dan ook bent, dat is waar december om draait. Familie, vrienden en veel lekker eten. Hierbij een lekker recept om te delen.

Hele vis uit de oven met citroenkrieltjes
Nodig: oven; kookpan; ovenschaal of bakplaat; temperatuurmeter
Ingrediënten: hele vis, schoongemaakt van binnen; citroen; olijfolie; boter; zout en peper; tijm; knoflook; bieslook; krieltjes

Helaas is het recept een beetje vaag, omdat veel afhangt van de soort vis en de grootte ervan. De meeste vissen zijn tussen de 60 en 70 graden netjes gaar. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vul de buikholte van de vis met fijngesneden knoflook, plakjes citroen, tijm, peper en zout. Doe een paar klontjes boter in de buikholte erbij voor een beetje extra smaak. Zet de vis circa 20-30 minuten in de oven, maar let op, check de temperatuur ongeveer elke 10 minuten.

Maak de krieltjes schoon en snij ze in tweeën. Kook ze gaar met zout in het water en giet ze af. Laat ze uitstomen en meng ze vervolgens met fijngesneden bieslook, een flinke scheut olijfolie en het citroensap naar smaak. Peper en zout naar smaak. Lekker met zijn allen aan tafel!

Dat was hem weer voor deze keer. Hierbij prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar. Wij zien elkaar weer volgend jaar!

Met geslepen messen,

Job Hogewoning

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.