Onderwijs

Faculteiten

BKin4008/9 (in413)De colleges in4008 Data Visualisatie worden gegeven in het derde kwartaal, vanaf 8 februari, in het gebouw Zuidplantsoen 4, elke dinsdag 5e en 6e uur (13.3

0-15.30) in zaal C, en op

vrijdag 18 en 25 februari, het 5e en 6e uur in zaal H. De omvang van het college is 3 kwartaaluren. Daarom wordt wel op alle dinsdagen college gegeven, maar alleen op de vrijdagen 18 en 25 februari. Het studiemateriaal bestaat uit een collegebundel en afdrukken van op college gebruikte overheads (t.z.t. verkrijgbaar bij de dictatenverkoop ITS in het gebouw

(Zuidplantsoen 4). De overheads van de vorige cursus zijn ook te zien op het www: http://www.cg.its.tudelft.nl/course/413-slides.html
Practicum

Het practicum in4009 Data Visualisatie wordt gehouden in de derde onderwijsperiode 14 februari t/m 22 maart en vindt plaats in het geb. Zuidplantsoen 4, op maandag in zaal G en K, en op woensdag in zaal M en P.

Het practicum is een kennismaking met de praktische toepassing van data-visualisatie mbv AVS (Application Visualization System). Het practicum is geschikt voor studenten van alle studierichtingen , en bestaat uit het leren werken met AVS; hiervoor is programmeren in een gewone programmeertaal niet nodig. Er is wel een programmeeropgave, die alleen verplicht is voor de studenten Technische Informatica. Het practicum wordt uitgevoerd in tweetallen; ieder tweetal maakt drie oefeningen. De totale omvang van het practicum is 40 uur per deelnemer.

Aanmelden: 24 januari t/m 11 februari bij de Practicumadministratie, Zuidplantsoen 4, kamer 0.200), van 9.30-12.00 en 13.00-16.30.

De practicumbegeleiders zijn ing. G.W. Bultman en ir. M. Koutek, aanwezig op ma en wo vanaf 13.00.
TBM
Economie
Colleges derde_kwartaal.

* Wegens omstandigheden vervalt het college Innovatiemanagement (WM0621). Studenten wordt geadviseerd het vak Toegepaste Industriële Organisatie (WM0603) te volgen. Dit college wordt gegeven in het 3e kwartaal, op vrijdag 3e en 4e uur.

Plaats: Geb. WTM, Kanaalweg 2b, lokaal 1.23. Start: 11 februari.

* Het college Kosteninformatie (WM0611) is verplaatst naar de woensdag van 18.30-20.00 uur.

Plaats: De Vries van Heijstplantsoen 2, collegezaal A. Start: 9 februari.

* Wijziging literatuur:

In tegenstelling tot wat in de studiegids staat vermeld wordt bij het college Toegepaste Industriële Organisatie ( WM0603) het boek Industrial Organization, Theory and Applications, auteur Oz Shy (verkrijgbaar bij de VSSD) gebruikt.
WM0330TU

Het college Wat is informatie? van prof.dr.ir. A.W.M. Meijers start 7 februari van 13.45-15.30 uur, Zaal 046, Geb. Kanaalweg 2b, Delft.

In onze informatiemaatschappij is het begrip informatie niet meer weg te denken. Tegelijkertijd is het vaak onduidelijk wat daarmee wordt bedoeld. Van genen wordt gezegd dat zij informatie bevatten, computers wisselen informatie uit of slaan informatie op, en mensen dragen informatie over als zij communiceren. Is hier sprake van eenzelfde informatiebegrip? Helderheid over dit begrip, dat zo’n centrale rol speelt in deze tijd, is van groot belang.

Inlichtingen: secr., De Vries van Heijstplantsoen 2, kamer 1.290, 015-2784120, e-mail: h.piekhaar@tbm.tudelft.nl
WM0401TU

Het college Geschiedenis van de Techniek van prof.dr.ir. H.W. Lintsen start 8 februari van 13.30-17.30 uur, Zaal 1.220, Geb. De Vries van Heijstplantsoen 2, Delft.

De moderne techniek heeft vele gezichten. Zij is fascinerend, nuttig, noodzakelijk, bedreigend, verwoestend en ondoorzichtig. Het is dan ook niet verwonderlijk, dat velen in deze tijd worstelen met de techniek en pogen greep te krijgen op haar complexe tegenstrijdige karakter.

De volgende thema’s komen o.a. aan de orde:

Techniek en industrialisatie in Nederland.

Theorieën over technische ontwikkeling.

Inlichtingen: secr., De Vries van Heijstplantsoen 2, kamer 1.290, 015-2784120, e-mail: h.piekhaar@tbm.tudelft.nl
WM0372TU

Het college Ethiek van Wetenschap en Techniek van prof.dr.ir. E. Schuurman start 28 januari van 10.45-12.30 uur, Palenzaal, De Vries van Heijstplantsoen 2, Delft.

Na de vraag beantwoord te hebben wat ethiek is, zal een overzicht worden gegeven van een aantal gangbare wijsgerig-ethische visies op wetenschap en techniek. De verschillende christelijk-wijsgerige visies op de ethiek zullen worden besproken en dan gaan we de laatste zes keer over op een werkcollege.

Inlichtingen: De Vries van Heijstplantsoen 2, kamer 1.290, 015-2784120, e-mail: h.piekhaar@tbm.tudelft.nl
Activiteiten
Kerkdienst

Er is geen roeping zonder voorbereiding. Samuel herkent de stem van de Heer die hem roept niet. Zijn naam betekent: God hoort! Maar het omgekeerde is kennelijk niet het geval. God moet nogal aandringen om gehoor te vinden. De dood van Johannes is voor Jezus het signaal om tot actie over te gaan. Roeping is: de boel niet langer op zijn beloop laten. Dienst van het studentenpastoraat, 23 januari , Noordeinde 4, 11.15 uur. Voorganger: Renske Oldenboom.
Workshop

In het kader van het EU-programma ‘Targeted Socio-economic Research’ (TSER) organiseert de leerstoel Economie van Innovatie, fac. TBM (prof.dr. A.H. Kleinknecht) de workshop: ‘Flexible Labour, Corporate Performance and Employment’.

Plaats en tijd: Aula, Commissiekamer 4, Mekelweg 5, Delft, 30 maart vanf 13.00 uur t/m 31 maart, 18.00 uur.

Toegan gratis, aanmelding is gewenst.

Informatie: Thea Wenneker, tst. 1300.
CAO

Ledenraadpleging CAO inzet op 3 februari.

Plaats: Binnenhof, Cornelis Drebbelweg 3a, 2628 CM Delft.

Tevens wordt de huishoudelijke ledenvergadering gehouden.

Er is een vacature voor de bedrijfsledengroep.
Algemeen
Integrand

Stichting Integrand is een landelijke studentenorganisatie voor alle academische studenten die praktijkervaring willen opdoen in de vorm van een werkopdracht of (afstudeer)stage. Nadat je je hebt ingeschreven wordt je door ons op de hoogte gehouden van de beste (afstudeer)stages bij zowel mulinationals als het midden- en kleinbedrijf. Integrand bemiddelt voor studenten kosteloos. Om stage te lopen hoef je alleen een CV in te leveren.

Onze stages staan op de internetsite: www.Integrand.nl.

Wij zijn op zoek naar enthousiaste mensen die het team willen komen versterken. Ben jij 2e, 3e of 4e jaars en lijkt het je leuk om kennis te nemen van het bedrijfsleven, bel ons!

Bel, e-mail of kom langs.

Integrand Delft, Mijnbouwplein 11 (3e verdieping), Delft, 015-2784847, fax: 015-2782921, e-mail: Integrand@tudelft.nl
Sta*d
Stufi cohort_’95

De studenten die in 1995 voor het eerst studiefinanciering hebben ontvangen voor het volgen van een vijfjarige techniekopleiding kunnen in aanmerking komen voor een extra jaar rentedragend lenen en hebben de mogelijkheid om het zesde jaar stufi om te zetten in een gift wanneer zij binnen deze 8studiefinancieringsjaren (beurs en lenen) afstuderen.

Tot voor kort was onduidelijk aan welke andere voorwaarden de student zou moeten voldoen om het zesde leenjaar omgezet te krijgen in een beurs. Inmiddels is naar aanleiding van vragen aan de IBG duidelijk geworden dat de student tevens 21 studiepunten moet behalen (of afstuderen) in het zesde studiejaar om aan de voorwaarden voor omzetting in een gift te voldoen.

In aanvulling hierop is ook geïnformeerd naar de wijze waarop het zesde jaar stufi, het eerste leenjaar, kan worden aangewend. De mogelijkheid is er om in dit jaar te kiezen voor een nullening, bijvoorbeeld als er twijfel bestaat over het voldoen aan de voorwaarden voor omzetting. De student behoudt dan alsnog zijn recht om bij afstuderen binnen de termijn van 8 jaar en bij het behalen van 21 studiepunten in het zesde jaar zijn beurs over dit zesde jaar toegekend te krijgen. Hiertoe is vereist dat de student na afstuderen een gewaarmerkte kopie van de bul opstuurt aan de IBG.
Brochures

Het Studentenadviesbureau heeft een aantal nieuwe brochures uitgegeven. De brochure Studentenpsychologen, waarin de studentenpsychologen vertellen met welke vragen je bij hen terecht kunt en nog veel meer.

Verder zijn er een drietal brochures uit die losse uitgaven van bijlagen van het centrale deel van het Studentenstatuut. Het gaat om: Algemene regels voor financiële ondersteuning van studenten, Inschrijving aan de TU Delft, en Rechtsbescherming.

Alle vier de brochures zijn verkrijgbaar bij de studieadviseurs, Sta*d, CSA, SGZ en de VSSD.
Studiebeurs

De Fluor Daniel Stichting stelt jaarlijks twee zomerbeurzen beschikbaar om twee jonge Nederlandse chemisch of fysisch technologen in de gelegenheid te stellen een studieperiode in de VS door te brengen. De kandidaten volgen gedurende acht weken een Business Study Program aan de Carnegie Mellon

University in Pittsburgh, Pennsylvania. Daarna maken ze gedurende vier weken kennis met de Engineering-Contracting Industry tijdens een werk/oriëntatieprogramma op het hoofdkantoor van Fluor Daniel in Irvine, California. Het totale programma duurt van begin juli tot half oktober. De reis, de kosten van onderwijs in de USA en van levensonderhoud worden door deze Stichting vergoed.

Aanvragen kunnen worden ingediend bij de NACEE (Netherlands America Commission for Eductional Exchange) tot 1 maart 2000.
Fonds

De Stichting Fonds Doctor Catharine van Tussenbroek stelt zich ten doel het wetenschappelijk werk en de wetenschappelijke opleiding van vrouwen te bevorderen. Het fonds stelt hiertoe in 2000 een aantal beurzen beschikbaar voor vrouwen voor wie de gangbare financieringskanalen (NWO, KNAW, facultaire middelen) niet openstaan. Aio’s, oio’s, bursalen en postdocs komen in principe gedurende hun formele aanstelling niet inaanmerking voor het fonds.

Een aantal beurzen is bestemd voor vrouwen die na hun promotie enige tijd aan een instelling voor onderzoek of onderwijs in het buitenland willen doorbrengen, en voor afgestudeerde vrouwen die met behulp van deze beurs in het buitenland een promotieonderzoek willen voorbereiden. Deze beurzen bedragen maximaal 12.500 gulden.

De overige beurzen zijn reisbeurzen van maximaal 2500 gulden voor vrouwen die zonder of slechts met zeer geringen financiële steun werken aan een proefschrift of vervolgonderzoek. Deze beurzen dienen de aanvraagster in staat te stellen een korte studiereis naar het buitenland te ondernemen voor het bijwonen van workshops, symposia e.d. (mits een voordracht wordt gehouden of een poster wordt gepresenteerd) en/of korte bezoeken aan wetenschappelijke instellingen voor onderzoek, aan bibliotheken, of archieven in het buitenland.

Aanvragen kunnen tot 15 februari worden ingediend op speciale formulieren, schriftelijk aan te vragen bij het secr. van het Fonds, Postbus 13337, 3507 LH Utrecht.
Informatie

Uitgebreide informatie en aanvraag/inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar bij het Studentenadviesbureau, Julianalaan 134, 2628 BL Delft, 015-2788012, receptie en informatiecentrum zijn geopend van 9.00-17.00uur, e-mail: ssc@ssc.tudelft.nl, internet:http://www.bu.tudelft.nl/ssc
English
Church

On 23 January an English ecumenical service will be held at 12.00, Raamstraat 76 (behind Central Station). The sermon will be about the creation of men and women. All english speaking students from any denomination are most welcome to attend. After church we stay together for coffee and tea. The service wil be led by Rev.Waltraut Stroh.

Information: 070-3297624 or e-mail: wfstroh@xs4all.nl
Ifes

Ifes-Delft is a group of Dutch christian students organising activities especially for international students. Once a month (regularly the last Saturday of the month) we organise an Intercultural Evening. We offer also several other activities like bible study groups, host families and a regular meal in student houses.

On January 29 , we have an intercultural evening with a Malawian meal at 18:00 hour and a country presentation about Malawi (both are free). Place: Oude Delft 251.

Information: Gerrit Benschop, 015-2567808, e-mail: ifes-delft@oli.tudelft.nl, http://www.oli.tudelft.nl/ifes-delft
Delta
Inleveren kopij

Bijdragen van faculteiten, diensten en overigen voor de mededelingenrubriek van Delta ontvangt de redactie graag op diskette, bij voorkeur in WP5.1 of per e-mail: Redactie@Delta.TUDelft.nl. Bijdragen dienen zo beknopt mogelijk te zijn.

De redactie behoudt zich het recht voor om in te korten.

Aanleveren vóór vrijdag 14.00 uur. (Redactie Delta, Mekelweg 4).

BK
in4008/9 (in413)

De colleges in4008 Data Visualisatie worden gegeven in het derde kwartaal, vanaf 8 februari, in het gebouw Zuidplantsoen 4, elke dinsdag 5e en 6e uur (13.30-15.30) in zaal C, en op

vrijdag 18 en 25 februari, het 5e en 6e uur in zaal H. De omvang van het college is 3 kwartaaluren. Daarom wordt wel op alle dinsdagen college gegeven, maar alleen op de vrijdagen 18 en 25 februari. Het studiemateriaal bestaat uit een collegebundel en afdrukken van op college gebruikte overheads (t.z.t. verkrijgbaar bij de dictatenverkoop ITS in het gebouw

(Zuidplantsoen 4). De overheads van de vorige cursus zijn ook te zien op het www: http://www.cg.its.tudelft.nl/course/413-slides.html
Practicum

Het practicum in4009 Data Visualisatie wordt gehouden in de derde onderwijsperiode 14 februari t/m 22 maart en vindt plaats in het geb. Zuidplantsoen 4, op maandag in zaal G en K, en op woensdag in zaal M en P.

Het practicum is een kennismaking met de praktische toepassing van data-visualisatie mbv AVS (Application Visualization System). Het practicum is geschikt voor studenten van alle studierichtingen , en bestaat uit het leren werken met AVS; hiervoor is programmeren in een gewone programmeertaal niet nodig. Er is wel een programmeeropgave, die alleen verplicht is voor de studenten Technische Informatica. Het practicum wordt uitgevoerd in tweetallen; ieder tweetal maakt drie oefeningen. De totale omvang van het practicum is 40 uur per deelnemer.

Aanmelden: 24 januari t/m 11 februari bij de Practicumadministratie, Zuidplantsoen 4, kamer 0.200), van 9.30-12.00 en 13.00-16.30.

De practicumbegeleiders zijn ing. G.W. Bultman en ir. M. Koutek, aanwezig op ma en wo vanaf 13.00.
TBM
Economie
Colleges derde_kwartaal.

* Wegens omstandigheden vervalt het college Innovatiemanagement (WM0621). Studenten wordt geadviseerd het vak Toegepaste Industriële Organisatie (WM0603) te volgen. Dit college wordt gegeven in het 3e kwartaal, op vrijdag 3e en 4e uur.

Plaats: Geb. WTM, Kanaalweg 2b, lokaal 1.23. Start: 11 februari.

* Het college Kosteninformatie (WM0611) is verplaatst naar de woensdag van 18.30-20.00 uur.

Plaats: De Vries van Heijstplantsoen 2, collegezaal A. Start: 9 februari.

* Wijziging literatuur:

In tegenstelling tot wat in de studiegids staat vermeld wordt bij het college Toegepaste Industriële Organisatie ( WM0603) het boek Industrial Organization, Theory and Applications, auteur Oz Shy (verkrijgbaar bij de VSSD) gebruikt.
WM0330TU

Het college Wat is informatie? van prof.dr.ir. A.W.M. Meijers start 7 februari van 13.45-15.30 uur, Zaal 046, Geb. Kanaalweg 2b, Delft.

In onze informatiemaatschappij is het begrip informatie niet meer weg te denken. Tegelijkertijd is het vaak onduidelijk wat daarmee wordt bedoeld. Van genen wordt gezegd dat zij informatie bevatten, computers wisselen informatie uit of slaan informatie op, en mensen dragen informatie over als zij communiceren. Is hier sprake van eenzelfde informatiebegrip? Helderheid over dit begrip, dat zo’n centrale rol speelt in deze tijd, is van groot belang.

Inlichtingen: secr., De Vries van Heijstplantsoen 2, kamer 1.290, 015-2784120, e-mail: h.piekhaar@tbm.tudelft.nl
WM0401TU

Het college Geschiedenis van de Techniek van prof.dr.ir. H.W. Lintsen start 8 februari van 13.30-17.30 uur, Zaal 1.220, Geb. De Vries van Heijstplantsoen 2, Delft.

De moderne techniek heeft vele gezichten. Zij is fascinerend, nuttig, noodzakelijk, bedreigend, verwoestend en ondoorzichtig. Het is dan ook niet verwonderlijk, dat velen in deze tijd worstelen met de techniek en pogen greep te krijgen op haar complexe tegenstrijdige karakter.

De volgende thema’s komen o.a. aan de orde:

Techniek en industrialisatie in Nederland.

Theorieën over technische ontwikkeling.

Inlichtingen: secr., De Vries van Heijstplantsoen 2, kamer 1.290, 015-2784120, e-mail: h.piekhaar@tbm.tudelft.nl
WM0372TU

Het college Ethiek van Wetenschap en Techniek van prof.dr.ir. E. Schuurman start 28 januari van 10.45-12.30 uur, Palenzaal, De Vries van Heijstplantsoen 2, Delft.

Na de vraag beantwoord te hebben wat ethiek is, zal een overzicht worden gegeven van een aantal gangbare wijsgerig-ethische visies op wetenschap en techniek. De verschillende christelijk-wijsgerige visies op de ethiek zullen worden besproken en dan gaan we de laatste zes keer over op een werkcollege.

Inlichtingen: De Vries van Heijstplantsoen 2, kamer 1.290, 015-2784120, e-mail: h.piekhaar@tbm.tudelft.nl
Activiteiten
Kerkdienst

Er is geen roeping zonder voorbereiding. Samuel herkent de stem van de Heer die hem roept niet. Zijn naam betekent: God hoort! Maar het omgekeerde is kennelijk niet het geval. God moet nogal aandringen om gehoor te vinden. De dood van Johannes is voor Jezus het signaal om tot actie over te gaan. Roeping is: de boel niet langer op zijn beloop laten. Dienst van het studentenpastoraat, 23 januari , Noordeinde 4, 11.15 uur. Voorganger: Renske Oldenboom.
Workshop

In het kader van het EU-programma ‘Targeted Socio-economic Research’ (TSER) organiseert de leerstoel Economie van Innovatie, fac. TBM (prof.dr. A.H. Kleinknecht) de workshop: ‘Flexible Labour, Corporate Performance and Employment’.

Plaats en tijd: Aula, Commissiekamer 4, Mekelweg 5, Delft, 30 maart vanf 13.00 uur t/m 31 maart, 18.00 uur.

Toegan gratis, aanmelding is gewenst.

Informatie: Thea Wenneker, tst. 1300.
CAO

Ledenraadpleging CAO inzet op 3 februari.

Plaats: Binnenhof, Cornelis Drebbelweg 3a, 2628 CM Delft.

Tevens wordt de huishoudelijke ledenvergadering gehouden.

Er is een vacature voor de bedrijfsledengroep.
Algemeen
Integrand

Stichting Integrand is een landelijke studentenorganisatie voor alle academische studenten die praktijkervaring willen opdoen in de vorm van een werkopdracht of (afstudeer)stage. Nadat je je hebt ingeschreven wordt je door ons op de hoogte gehouden van de beste (afstudeer)stages bij zowel mulinationals als het midden- en kleinbedrijf. Integrand bemiddelt voor studenten kosteloos. Om stage te lopen hoef je alleen een CV in te leveren.

Onze stages staan op de internetsite: www.Integrand.nl.

Wij zijn op zoek naar enthousiaste mensen die het team willen komen versterken. Ben jij 2e, 3e of 4e jaars en lijkt het je leuk om kennis te nemen van het bedrijfsleven, bel ons!

Bel, e-mail of kom langs.

Integrand Delft, Mijnbouwplein 11 (3e verdieping), Delft, 015-2784847, fax: 015-2782921, e-mail: Integrand@tudelft.nl
Sta*d
Stufi cohort_’95

De studenten die in 1995 voor het eerst studiefinanciering hebben ontvangen voor het volgen van een vijfjarige techniekopleiding kunnen in aanmerking komen voor een extra jaar rentedragend lenen en hebben de mogelijkheid om het zesde jaar stufi om te zetten in een gift wanneer zij binnen deze 8studiefinancieringsjaren (beurs en lenen) afstuderen.

Tot voor kort was onduidelijk aan welke andere voorwaarden de student zou moeten voldoen om het zesde leenjaar omgezet te krijgen in een beurs. Inmiddels is naar aanleiding van vragen aan de IBG duidelijk geworden dat de student tevens 21 studiepunten moet behalen (of afstuderen) in het zesde studiejaar om aan de voorwaarden voor omzetting in een gift te voldoen.

In aanvulling hierop is ook geïnformeerd naar de wijze waarop het zesde jaar stufi, het eerste leenjaar, kan worden aangewend. De mogelijkheid is er om in dit jaar te kiezen voor een nullening, bijvoorbeeld als er twijfel bestaat over het voldoen aan de voorwaarden voor omzetting. De student behoudt dan alsnog zijn recht om bij afstuderen binnen de termijn van 8 jaar en bij het behalen van 21 studiepunten in het zesde jaar zijn beurs over dit zesde jaar toegekend te krijgen. Hiertoe is vereist dat de student na afstuderen een gewaarmerkte kopie van de bul opstuurt aan de IBG.
Brochures

Het Studentenadviesbureau heeft een aantal nieuwe brochures uitgegeven. De brochure Studentenpsychologen, waarin de studentenpsychologen vertellen met welke vragen je bij hen terecht kunt en nog veel meer.

Verder zijn er een drietal brochures uit die losse uitgaven van bijlagen van het centrale deel van het Studentenstatuut. Het gaat om: Algemene regels voor financiële ondersteuning van studenten, Inschrijving aan de TU Delft, en Rechtsbescherming.

Alle vier de brochures zijn verkrijgbaar bij de studieadviseurs, Sta*d, CSA, SGZ en de VSSD.
Studiebeurs

De Fluor Daniel Stichting stelt jaarlijks twee zomerbeurzen beschikbaar om twee jonge Nederlandse chemisch of fysisch technologen in de gelegenheid te stellen een studieperiode in de VS door te brengen. De kandidaten volgen gedurende acht weken een Business Study Program aan de Carnegie Mellon

University in Pittsburgh, Pennsylvania. Daarna maken ze gedurende vier weken kennis met de Engineering-Contracting Industry tijdens een werk/oriëntatieprogramma op het hoofdkantoor van Fluor Daniel in Irvine, California. Het totale programma duurt van begin juli tot half oktober. De reis, de kosten van onderwijs in de USA en van levensonderhoud worden door deze Stichting vergoed.

Aanvragen kunnen worden ingediend bij de NACEE (Netherlands America Commission for Eductional Exchange) tot 1 maart 2000.
Fonds

De Stichting Fonds Doctor Catharine van Tussenbroek stelt zich ten doel het wetenschappelijk werk en de wetenschappelijke opleiding van vrouwen te bevorderen. Het fonds stelt hiertoe in 2000 een aantal beurzen beschikbaar voor vrouwen voor wie de gangbare financieringskanalen (NWO, KNAW, facultaire middelen) niet openstaan. Aio’s, oio’s, bursalen en postdocs komen in principe gedurende hun formele aanstelling niet inaanmerking voor het fonds.

Een aantal beurzen is bestemd voor vrouwen die na hun promotie enige tijd aan een instelling voor onderzoek of onderwijs in het buitenland willen doorbrengen, en voor afgestudeerde vrouwen die met behulp van deze beurs in het buitenland een promotieonderzoek willen voorbereiden. Deze beurzen bedragen maximaal 12.500 gulden.

De overige beurzen zijn reisbeurzen van maximaal 2500 gulden voor vrouwen die zonder of slechts met zeer geringen financiële steun werken aan een proefschrift of vervolgonderzoek. Deze beurzen dienen de aanvraagster in staat te stellen een korte studiereis naar het buitenland te ondernemen voor het bijwonen van workshops, symposia e.d. (mits een voordracht wordt gehouden of een poster wordt gepresenteerd) en/of korte bezoeken aan wetenschappelijke instellingen voor onderzoek, aan bibliotheken, of archieven in het buitenland.

Aanvragen kunnen tot 15 februari worden ingediend op speciale formulieren, schriftelijk aan te vragen bij het secr. van het Fonds, Postbus 13337, 3507 LH Utrecht.
Informatie

Uitgebreide informatie en aanvraag/inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar bij het Studentenadviesbureau, Julianalaan 134, 2628 BL Delft, 015-2788012, receptie en informatiecentrum zijn geopend van 9.00-17.00uur, e-mail: ssc@ssc.tudelft.nl, internet:http://www.bu.tudelft.nl/ssc
English
Church

On 23 January an English ecumenical service will be held at 12.00, Raamstraat 76 (behind Central Station). The sermon will be about the creation of men and women. All english speaking students from any denomination are most welcome to attend. After church we stay together for coffee and tea. The service wil be led by Rev.Waltraut Stroh.

Information: 070-3297624 or e-mail: wfstroh@xs4all.nl
Ifes

Ifes-Delft is a group of Dutch christian students organising activities especially for international students. Once a month (regularly the last Saturday of the month) we organise an Intercultural Evening. We offer also several other activities like bible study groups, host families and a regular meal in student houses.

On January 29 , we have an intercultural evening with a Malawian meal at 18:00 hour and a country presentation about Malawi (both are free). Place: Oude Delft 251.

Information: Gerrit Benschop, 015-2567808, e-mail: ifes-delft@oli.tudelft.nl, http://www.oli.tudelft.nl/ifes-delft
Delta
Inleveren kopij

Bijdragen van faculteiten, diensten en overigen voor de mededelingenrubriek van Delta ontvangt de redactie graag op diskette, bij voorkeur in WP5.1 of per e-mail: Redactie@Delta.TUDelft.nl. Bijdragen dienen zo beknopt mogelijk te zijn.

De redactie behoudt zich het recht voor om in te korten.

Aanleveren vóór vrijdag 14.00 uur. (Redactie Delta, Mekelweg 4).

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.