Buiten de campus

Erasmus Universiteit opnieuw bezet

Klimaatactivisten bezetten sinds dinsdagmorgen opnieuw een gebouw van de Erasmus Universiteit. Ze willen dat het bestuur de banden met de fossiele industrie onmiddellijk verbreekt. In november bezette dezelfde actiegroep ook een universiteitsgebouw.

Foto: Wouter Hollemans/ Erasmus Magazine 

Maandag erkende de Erasmus Universiteit Rotterdam dat de wereld in een klimaatnoodtoestand verkeert, zoals actievoerders van klimaatbeweging OccupyEUR bij een eerdere bezetting eisten. Het bestuur wil de komende jaren werken aan een groener beleid.

Zo is er op de campus binnenkort alleen nog vegetarisch eten verkrijgbaar en krijgen alle studenten onderwijs over duurzaamheid. Nog belangrijker: de universiteit wil de banden met vervuilende bedrijven heroverwegen en daarover “de dialoog aangaan”.

Bezetting

Maar de activisten willen daden. “We zijn zeker niet tegen het statement van de universiteit, maar het is nog lang niet genoeg”, zei een van hen desgevraagd tegen Erasmus Magazine. Zo’n zestig van hen houden sinds dinsdagochtend het universiteitsgebouw bezet waar onder meer het bestuur is gevestigd. Een gesprek met het bestuur sloegen ze gisteren af. Hoewel het verboden was volgens de demonstratieregels van de universiteit, hebben ze er in tenten overnacht. (HOP, PvT)

HOP Hoger Onderwijs Persbureau

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

redactie@hogeronderwijspersbureau.nl

Comments are closed.