Onderwijs

Erasmus Universiteit biedt noodopvang aan vluchtelingen

Tweehonderd vluchtelingen hebben de nacht doorgebracht in de sporthal van de Erasmus Universiteit. De locatie werd ter beschikking gesteld na een oproep van het ministerie van Veiligheid en Justitie voor meer noodopvang.

In de sporthal worden voornamelijk vrouwen en kinderen opgevangen. Even na middernacht kwamen de eerste bussen met vluchtelingen aan in Rotterdam, meldt Erasmus Magazine.

Eerder op de dag werden gemeenten opgeroepen noodopvang te regelen voor vluchtelingen, omdat het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel overvol zit. Een universiteit vernoemd naar Erasmus moet dit doen, zei rector magnificus Huib Pols gisteravond tegen Erasmus Magazine.

Bij aankomst kregen de vluchtelingen eten van het Leger des Heils, studenten en medewerkers van de universiteit waren naar de sporthal gekomen om de handen uit de mouwen te steken. “Er kwamen meer vrijwilligers dan er daadwerkelijk konden helpen”, aldus een woordvoerder van de universiteit. “We zijn enorm geroerd.”

Studenten hebben inzamelingsacties opgezet voor het Leger des Heils en het Rode Kruis. De vluchtelingen kunnen 72 uur in de noodopvang verblijven, daarna is het de bedoeling dat ze doorgaan naar een permanente opvang.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.