Campus

Eet smakelijk

Meestal gebruiken we bij het eten drie voorwerpen. Een mes, een vork en een lepel, samen ook wel bestek genoemd. Frank Verbrugge, zesdejaars student industrieel ontwerpen, denkt hier anders over.

Hij deed dit jaar mee aan de Hema ontwerpwedstrijd. Gevraagd werd bestek te ontwerpen, bestaande uit de drie eerder genoemde onderdelen. Het ontwerp van Frank bestond uiteindelijk niet uit de gebruikelijke drie delen, maar uit één deel. Hij noemde het ‘Kort-tijds-bestek’, geïnspireerd door de veranderde eetgewoonten in de huidige fastfood maatschappij. Het bestek, Frank heeft het liever over een eettool, is een soort dubbele lepel, waarmee eten opgeschept en gedeeld (in plaats van gesneden) kan worden. Erg praktisch wanneer je maar één hand vrij hebt omdat je in je andere hand je bord vasthoudt. Een sterk ontwerp, oordeelde de jury, en die kende dan ook de derde prijs toe aan het ‘Kort-tijds-bestek’.

Meestal gebruiken we bij het eten drie voorwerpen. Een mes, een vork en een lepel, samen ook wel bestek genoemd. Frank Verbrugge, zesdejaars student industrieel ontwerpen, denkt hier anders over. Hij deed dit jaar mee aan de Hema ontwerpwedstrijd. Gevraagd werd bestek te ontwerpen, bestaande uit de drie eerder genoemde onderdelen. Het ontwerp van Frank bestond uiteindelijk niet uit de gebruikelijke drie delen, maar uit één deel. Hij noemde het ‘Kort-tijds-bestek’, geïnspireerd door de veranderde eetgewoonten in de huidige fastfood maatschappij. Het bestek, Frank heeft het liever over een eettool, is een soort dubbele lepel, waarmee eten opgeschept en gedeeld (in plaats van gesneden) kan worden. Erg praktisch wanneer je maar één hand vrij hebt omdat je in je andere hand je bord vasthoudt. Een sterk ontwerp, oordeelde de jury, en die kende dan ook de derde prijs toe aan het ‘Kort-tijds-bestek’.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.