Delftse roeiverenigingen worden al jaren geteisterd door hoge golven van te snel varende binnenvaarders. Begin dit jaar spraken de roeiers samen met de gemeente Delft en de provincie Zuid-Holland af dat ze hinderlijk vaargedrag voortaan zouden melden bij de brugwachter van de Abtswoudsebrug.
Deze ambtenaar zou de schippers vervolgens op hun gedrag aanspreken. Hoe staat het er bijna een jaar later voor? Nog niet veel beter, blijkt. “Grappig dat je daar nu naar informeert”, zegt Erik Vermij, commissaris wedstrijdroeien bij roeivereniging Proteus-Eretes. “Ik kreeg zojuist te horen dat een van onze boten net bijna zonk door de golven van een schipper. Schippers schijnen sneller te moeten varen als ze onder een brug doorgaan. Hun achterkant komt dan wat dieper in het water te liggen. Ik heb een hele lijst met instanties die ik moet bellen, brugwachters, de provincie, Rijkswaterstaat. Maar er verandert niets. Dagelijks moeten roeiers hun best doen om niet om te slaan.” (TvD)
Delftse roeiverenigingen worden al jaren geteisterd door hoge golven van te snel varende binnenvaarders. Begin dit jaar spraken de roeiers samen met de gemeente Delft en de provincie Zuid-Holland af dat ze hinderlijk vaargedrag voortaan zouden melden bij de brugwachter van de Abtswoudsebrug. Deze ambtenaar zou de schippers vervolgens op hun gedrag aanspreken. Hoe staat het er bijna een jaar later voor? Nog niet veel beter, blijkt. “Grappig dat je daar nu naar informeert”, zegt Erik Vermij, commissaris wedstrijdroeien bij roeivereniging Proteus-Eretes. “Ik kreeg zojuist te horen dat een van onze boten net bijna zonk door de golven van een schipper. Schippers schijnen sneller te moeten varen als ze onder een brug doorgaan. Hun achterkant komt dan wat dieper in het water te liggen. Ik heb een hele lijst met instanties die ik moet bellen, brugwachters, de provincie, Rijkswaterstaat. Maar er verandert niets. Dagelijks moeten roeiers hun best doen om niet om te slaan.” (TvD)
Comments are closed.