Duwo wijzigt hospiteerbeleid Stieltjesweg

Duwo is een proef gestart voor de huidige bewoners van de flat aan de Stieltjesweg om het hospiteerbeleid te verbeteren.

Op deze manier hoopt de studentenhuisvester het aantal gevallen van omkoping terug te dringen en de transparantie van het huisvestingsproces te vergroten. Dit naar aanleiding van een Delta-artikel over omkooppraktijken (in het Engels).

(Foto: Justyna Botor)

“Het hospiteerbeleid is er om de band tussen bewoners te versterken en iedereen een eerlijke kans op een kamer te geven”, zegt een woordvoerder van Duwo. “Het is daarom belangrijk dat de groep zorgvuldig beoordeelt of de nieuwe huurder binnen de groepsdynamiek past. We vragen vertrekkende huurders dringend niet in te gaan op verzoeken om iemand voor te dragen in ruil voor geld. We dringen er ook bij de huidige huurders op aan om actief hun stem te laten horen en genomineerde kandidaten serieus in overweging te nemen.”

Inmiddels zijn ook de bewoners van de Stieltjesweg op de hoogte gesteld van de veranderingen. In een e-mail aan bewoners staat: ‘Met deze pilot kan de keuze voor een nieuwe huisgenoot gemaakt worden uit kandidaten die al ingeschreven staan op ons woonplatform Room.nl. Hierdoor wordt het risico op misbruik geminimaliseerd. Zodra er meer informatie beschikbaar is, zullen wij u hierover informeren’. (GG)

Comments are closed.