Campus

Dream Teams

Naam: Jelle Joustra (23, IO)Dream team: Nuon Solar Team (www.nuonsolarteam.nl)Functie: Productie/composietenOnder de glimmende huid van de Nuna 5 vinden we exotische materialen zoals koolstofvezel, aramide en aluminium.

En inmiddels ook een stuk Australisch balsahout, al was dat niet gepland in het oorspronkelijke ontwerp. “We raakten door een klapband bij 110 km/u tijdens een trainingssessie in Australië van de weg”, vertelt Jelle Joustra. “Na het optrekken van de stofwolken was de enorme schade zichtbaar.” Met lokale hulp en ondersteuning van sponsors in Nederland begon het team meteen aan het herstel van de Nuna. “Van de neus was bijvoorbeeld weinig over, de hele vorm was weg. Het kostte me twee dagen om een houten balk in de juiste aërodynamische vorm te schaven. Die hebben we in de neus gelamineerd. Vervolgens heb ik het geheel geschuurd en geplamuurd.” Met succes, want het team was op tijd klaar om de race te rijden. “Al met al ben ik toch wel vier tot vijf dagen bezig geweest met herstel van de neus.” Of Joustra het de coureur kwalijk neemt? “Nee, een klapband op het achterwiel maakt de auto stuurloos, daar is niets aan te doen. En bovendien, toevallig was ik zelf de coureur!”
 

Mitchell Lanos (links op de foto) en Niels van Latum werken al drie weken samen op het Mekelpark. Ze vegen de paden aan die nogal vervuild zijn met grond.  Zo kon, afgelopen vrijdag 5 juni, het schoongemaakte Mekelpark officieel geopend worden . Dit is de laatste aflevering van deze serie.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.