Campus

Don’t drink and dial

Dacht je met de slogan ‘Don’t drink and drive’ de grootste gevaren van een avondje doorzakken wel getackeld te hebben? Helaas. Er ligt nog een groot gevaar op de loer als je te diep in het glaasje hebt gekeken: bellen.

Of sms’en – minstens zo erg. Het kost misschien geen mensenlevens, maar jouw relatie of vriendschap zal niet de eerste zijn die sneuvelt onder een nachtelijk beneveld berichtje. Don’t drink and dial, dus. De oplossing: verplaats je telefoonboek naar de laatste pagina op je smartphone, en installeer Drunk Dial op de eerste. Dat werkt precies hetzelfde als je gewone adresboek, maar zodra je iemand wilt bellen, vraagt hij je drie rekensommen te maken. Als je die op tijd juist weet te beantwoorden, ben je hoogstwaarschijnlijk ook in staat tot een soort van verantwoord telefoongesprek.

Er zijn trouwens ook tal van apps die iets soortgelijks doen met je sms: typ de tekst, druk op de ‘sober up’-knop en veiligheid gegarandeerd. Je kunt natuurlijk ook gewoon besluiten je telefoon thuis te laten.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.