Onderwijs

Dokter

De stethoscoop is er al een maandje in gebruik, maar maandag 11 mei is de studentenpraktijk aan de Leeghwaterstraat 152 officieel geopend. De inloopspreekuren van 11.0

0 uur tot 12.00 uur trokken per keer al zo’n drie tot zes studenten die in Delft geen eigen huisarts hebben. Op dinsdagen kunnen zij tussen 16.00 uur en 17.00 uur terecht voor vragen over seks.

De ondernemingsraad (or) heeft na ruim twee jaar soebatten met het college van bestuur ingestemd met een nieuwe resultaat- en ontwikkelingscyclus (r&o-cyclus). Het beoordelingssysteem voor medewerkers bestaat uit een reglement, een toelichting, een handleiding en een formulier. Leidinggevenden krijgen nog een training. De or zag onder meer niets in zogeheten previews en reviews voor en na de gesprekken. Ook leverde de normering stof tot discussie. Hoewel de or nog beducht is voor faculteiten die eigen regels hanteren, verzekerde collegevoorzitter Dirk Jan van den Berg dat het om rechtsregels gaat waar ook ‘creatieve faculteiten zich aan moeten houden’. “Als er kwade geesten aan het werk zijn moet dat rechtgezet worden”, zei hij tijdens een vergadering met de or. Volgend najaar volgt een evaluatie van de regeling.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.