Campus

Directeur vertrekt om ‘verschil van inzicht’

Communicatiedirecteur Joost Ravoo verlaat na dik vier jaar de TU Delft. Reden is een ‘verschil van inzicht over de uitoefening van de functie met het college van bestuur’.

Dat staat in een e-mail die eind april is verstuurd naar decanen en directeuren. Waar het verschil van inzicht om draait, wordt in het bericht niet duidelijk. Er staan lovende quotes in van rector magnificus en collegevoorzitter Tim van der Hagen en Ravoo zelf. Volgens Van der Hagen heeft Ravoo zijn directie ‘naar een hoger niveau getild’. De vertrekkend directeur zelf somt de resultaten op waar hij trots op is, zoals het ‘teamwork binnen de directie’, het nieuwe beleid voor de Dreamhall en ook de positie van Delta.

Delta is inhoudelijk onafhankelijk, maar valt organisatorisch onder de communicatie-afdeling. De relatie met Ravoo was vanaf het begin af aan heel goed, zegt Delta-hoofdredacteur Saskia Bonger. “Joost heeft zich altijd hard gemaakt voor transparantie en vrije journalistiek binnen de TU Delft, wat geen vanzelfsprekendheid is. We hebben daar vele interessante en open gesprekken over gevoerd en die zal ik zeker gaan missen.”

Zowel Van der Hagen als Ravoo laten weten niets aan het bericht aan de directeuren en decanen te willen toevoegen. Ravoo zal op 10 juli bij de TU vertrekken, waarna hij ‘gaat detoxen van deze bijzondere wereld’.

Joost Ravoo in gesprek op de faculteit Industrieel Ontwerpen in december 2022. (Foto: Patrick Wetzels)

Hoofdredacteur Saskia Bonger

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

s.m.bonger@tudelft.nl

Comments are closed.