Campus

Delft in Rotown

Vrijdagavond. In plaats van de fiets neem ik de trein. Delft goes Rotterdam. Twee Delftse dj’s draaien tussen 23.00 en 03.00 uur in Rotown aan de Nieuwe Binnenweg.

Sander Rutgers en Mark Dek draaien al een tijd in Delft en Amsterdam onder de naam ‘Soho projects’. Vanavond vallen ze in voor Pimptendo. Op het station staat mijn date al te wachten. Of liever gezegd dates. “An, je hebt je helemaal opgemaakt!” Vijf Delftse mannen en ik stappen in de trein naar de grote stad. Eenmaal aangekomen is het rustig. We zijn vroeg. De sfeer is goed en de muziek relaxed. Een mix tussen soul en funk. Als we omhoog kijken, zien we Sander en Mark staan. Als twee profs staan ze met grote koptelefoons op het dj-platform. Een vertrouwd beeld in een nieuwe omgeving. Het publiek is gemêleerd en hip. Iedereen staat in groepjes aan de bar of in de ruimte. Achterin zitten mensen nog aan tafeltjes. Vanuit de verte zie ik twee bekende gezichten. Delftenaren! Dolf Manschot en zijn vriendin Marije wonen sinds een jaar samen in Rotterdam. Sindsdien gaan ze hier vaak wat drinken. Ze zijn verbaasd. “We wisten helemaal niet dat er Delftse dj’s waren.” Mijn mannen en ik gaan aan de bar staan en bestellen bier en wijn. Bij een bekende barman. Ook al uit Delft. Stephan Maaskant studeert industrieel ontwerpen en woont al jaren in Rotterdam. Hij werkt sinds twee jaar in de Rotown. “Het is super om hier te werken. Altijd een relaxte sfeer, nooit gezeur, goede muziek en leuke collega’s: wat wil je nog meer?” Als ik me omdraai met volle glazen in mijn handen bots ik tegen een docent op. Ook uit Delft! Het moet niet gekker worden. Ir. Froukje Sleeswijk Visser doceert context and conceptualisation. Maar ze is nu gewoon hip en druk met haar exotisch uitziende Engelse vriend. Die blijkbaar geweldig kan zoenen. Rond twaalf uur begint het echt druk te worden. We besluiten onze plek aan de bar te verlaten en ons in het feestgedruis te storten. Achter in de zaal vinden we zowaar nog meer Delftse mannen. Sander en Mark doen het geweldig. De dansvloer staat stampvol.

Na uren dansen en zweten vind ik mezelf weer aan de bar. “Kijk nou om je heen An, bijna alleen maar mannen!” Inderdaad. Het voelde al zo vertrouwd. Back to our home town. Daar sluiten we de avond gepast af bij de TBS. Met een broodje ellende. (AN)

Vrijdagavond. In plaats van de fiets neem ik de trein. Delft goes Rotterdam. Twee Delftse dj’s draaien tussen 23.00 en 03.00 uur in Rotown aan de Nieuwe Binnenweg. Sander Rutgers en Mark Dek draaien al een tijd in Delft en Amsterdam onder de naam ‘Soho projects’. Vanavond vallen ze in voor Pimptendo. Op het station staat mijn date al te wachten. Of liever gezegd dates. “An, je hebt je helemaal opgemaakt!” Vijf Delftse mannen en ik stappen in de trein naar de grote stad. Eenmaal aangekomen is het rustig. We zijn vroeg. De sfeer is goed en de muziek relaxed. Een mix tussen soul en funk. Als we omhoog kijken, zien we Sander en Mark staan. Als twee profs staan ze met grote koptelefoons op het dj-platform. Een vertrouwd beeld in een nieuwe omgeving. Het publiek is gemêleerd en hip. Iedereen staat in groepjes aan de bar of in de ruimte. Achterin zitten mensen nog aan tafeltjes. Vanuit de verte zie ik twee bekende gezichten. Delftenaren! Dolf Manschot en zijn vriendin Marije wonen sinds een jaar samen in Rotterdam. Sindsdien gaan ze hier vaak wat drinken. Ze zijn verbaasd. “We wisten helemaal niet dat er Delftse dj’s waren.” Mijn mannen en ik gaan aan de bar staan en bestellen bier en wijn. Bij een bekende barman. Ook al uit Delft. Stephan Maaskant studeert industrieel ontwerpen en woont al jaren in Rotterdam. Hij werkt sinds twee jaar in de Rotown. “Het is super om hier te werken. Altijd een relaxte sfeer, nooit gezeur, goede muziek en leuke collega’s: wat wil je nog meer?” Als ik me omdraai met volle glazen in mijn handen bots ik tegen een docent op. Ook uit Delft! Het moet niet gekker worden. Ir. Froukje Sleeswijk Visser doceert context and conceptualisation. Maar ze is nu gewoon hip en druk met haar exotisch uitziende Engelse vriend. Die blijkbaar geweldig kan zoenen. Rond twaalf uur begint het echt druk te worden. We besluiten onze plek aan de bar te verlaten en ons in het feestgedruis te storten. Achter in de zaal vinden we zowaar nog meer Delftse mannen. Sander en Mark doen het geweldig. De dansvloer staat stampvol.

Na uren dansen en zweten vind ik mezelf weer aan de bar. “Kijk nou om je heen An, bijna alleen maar mannen!” Inderdaad. Het voelde al zo vertrouwd. Back to our home town. Daar sluiten we de avond gepast af bij de TBS. Met een broodje ellende. (AN)

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.