Onderwijs

‘Decaan besmet met ziekenhuisbacterie’

Decaan Wytze Patijn van Bouwkunde is besmet met een ziekenhuisbacterie. Dat zei collegevoorzitter Dirk Jan van den Berg donderdagmiddag 2 oktober tijdens een vergadering met de ondernemingsraad.

Patijn ligt nog op de intensive care van het Havenziekenhuis. Zijn toestand is nog steeds kritiek maar stabiel. De decaan ging vrijdag 26 september naar het ziekenhuis voor een kleine ingreep, maar werd daarna ernstig ziek.

Het Havenziekenhuis stelde een externe onderzoekscommissie in om de oorzaak van de problemen te onderzoeken. Inmiddels is gebleken dat een narcosemiddel de bron is van de infectie. In het verdovingsmiddel zat de bacterie klebsiella pneumoniae, die zich snel had vermeerderd. De narcose was met een injectie in de aderen toegediend. De omgevingsbacterie komt voor in de mond, darmen en op de huid. Het onderzoek van de commissie richt zich nu op de vraag hoe het organisme in het middel terecht is gekomen.

Patijns taken als decaan worden met ingang van maandag 6 oktober waargenomen door prof.dr.ir. Jan Rots, hoogleraar bij Bouwkunde en Civiele Techniek en Geowetenschappen.

Alle zaken rondom de verhuizing naar het voormalige hoofdgebouw aan de Julianalaan zijn in handen van prof.dr.ir. Hans Wamelink. Prof. ir. Hans de Jonge begeleidt voorlopig de nieuwbouw van Bouwkunde.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.