Lennert van den Boom (22, industrieel ontwerpen) werkt bij kartbaan Race Planet langs de A13. Een half jaar geleden brak hij daar zijn enkel.
“Op een gegeven moment voldoet de Albert Heijn niet meer en dan ga je wat anders zoeken. Het bedrijf kende ik al langer, ik ging er ook regelmatig karten. Toen ik er eens langs fietste stond er op een bord dat ze nieuwe mensen zochten. Zo kwam ik erbij, nu tweeënhalf jaar geleden. Meestal werk ik één of twee avondjes in de week en een dag in het weekend, van twaalf uur
’s middags tot na middernacht. Vrij lang, maar ik vind het niet erg. Zo maak je lekker wat uren.”
“Naast het bekende barwerk is het onze taak om de karts veilig te laten rijden. Dus als iemand in de banden belandt, duwen we de kart er weer uit. Ook de zwarte vlag komt voor, vaak bij een groep die een beetje begint te klooien. In eerste instantie geef je een waarschuwing door iemand aan de kant te halen. Na de tweede kan hij inpakken. Een enkele keer gebeurt het dat vrienden zich ermee gaan bemoeien en krijg je een beetje ruzie. Ik probeer rustig te blijven en duidelijk uit te leggen waarom ik die vlag geef. Gelukkig loopt het nooit uit de hand.”
“Het was een dag voordat de vakantie begon, afgelopen juni. Terwijl de laatste heat nog bezig was, reed ik alvast een kinderkart naar beneden. Vóór me was iemand gespind en tegen het verkeer in gaan rijden. Ik ben er toen vol op gereden en brak daarbij mijn enkel. Pas op de eerste dag van het nieuwe collegejaar mocht het gips eraf. Achteraf kan ik daar wel om lachen.”
“Het is niet zo dat je als medewerker maar onbeperkt mag karten. We krijgen twee kartheats per maand. Er zijn tijden geweest dat het echt leefde onder het personeel: wie is de snelste? Als een collega me weer voorbij was gegaan qua tijd, dan wilde ik dat meteen weer verbeteren. Daarnaast mag je na een paar maanden werken, op het circuit van Zandvoort in een Lam-borghini of een Porsche rijden. Het is er bij mij nog niet van gekomen, maar leuke secundaire arbeidsvoorwaarden zijn het wel.”
Bijbaan: Medewerker kartbaan
Verdiensten: €8,50 per uur
Opvallend: Op de baan zelf werken geen vrouwen, alleen achter de bar
Door de internationalisering van het onderzoek en de markt moeten cijfers steeds vaker worden gepresenteerd aan een buitenlandse instelling. Eén op één omzetting van de Nederlandse cijfers is niet mogelijk, omdat elders wordt gewerkt met andere systemen, aldus de studentenraad (sr).
De raad vraagt het college van bestuur om een voorziening op blackboard zodat elke student cijfers kan omzetten naar het Duitse, Franse, Britse, Amerikaanse en het internationale systeem. Voor de precieze omrekening zou de TU volgens de sr kunnen samenwerken met de vereniging van universiteiten VSNU of met internationaliseringsclub Nuffic.
Comments are closed.