Campus

De fiets van …

Naam: Emile Nijssen (22, L&R)Merk: Zelfbouw, ‘ontwerp gejat van een Flevobike’Gekocht voor: ‘Op Marktplaats, voor weinig’Opvallend: Met iPod aansluiting en 250 Watt versterker.

/p>

Een beetje een rare gewaarwording is het wel, als Emile Nijssen ‘s avonds langs fietst met luide muziek uit zijn speakers. De snoeiharde muziek komt uit de subwoofer achterop zijn ligfiets, gekoppeld aan een 250 Watt versterker. ”Mensen zijn wel eens verbaasd als ze mij horen aankomen, maar ik heb nog nooit negatieve reacties gekregen”, vertelt Nijssen trots. “Er is niets mooier dan met keiharde deathmetal over de campus te rijden”, lacht Nijssen, die het meer om de verbaasde blikken lijkt te doen dan om echt van de muziek te genieten. De ligfiets bouwde hij grotendeels zelf. “Ik kocht een frame en heb hem zelf afgebouwd en voorzien van geluidsinstallatie en led-verlichting”. Waarom Nijssen een ligfiets koos om te pimpen en zich op voort te bewegen? “Een ligfiets heeft de hoogste efficiëntie”, legt hij uit. “En dat is wat we hier toch leren nastreven”, aldus Nijssen. “Althans, bij L&R tenminste.”

Dit is de laatste aflevering van deze rubriek.

In de proeftuin komen kunstwerken te staan die gemaakt zijn door studenten en medewerkers van de TU Delft. Ze worden geselecteerd uit de winnaars van de wedstrijd ‘Kunst in het Mekelpark’.
Wie samen met andere Delftse studenten en een aantal gehandicapte jongeren wil meedingen naar een plaatsje in het Mekelpark, kan zich aanmelden voor het project Create art with handicapped young people, een initiatief van de Studentendesk. Dit is een afdeling van het Rode Kruis die wordt geleid door studenten met het doel om studenten en andere jongeren te betrekken bij vrijwilligerswerk.
Het kunstwerk wordt op vrijdag 29 mei onder leiding van een docent gemaakt in het Cultureel Centrum. Het project biedt onder meer de mogelijkheid om op een creatieve en artistieke manier te uiten hoe je over techniek denkt. Daarnaast is het natuurlijk een uitdagende en belonende bezigheid om dit met gehandicapte jongeren te doen. De jongeren hebben een leuke dag en het resultaat is in ieder geval een bijzonder kunstwerk.
Tijden het Zomerfestival op 5 juni wordt het werk onthuld, waarna het een plaats krijgt in het Cultureel Centrum. Afhankelijk van de selectie door de Kunstcommissie – onder leiding van prof.dr. Cees de Bont (decaan van de faculteit Industrieel Ontwerpen) – komt het daarna in aanmerking voor een plekje in het nieuwe Mekelpark.
Aanmelden kan voor 25 mei aan de balie van het Cultureel Centrum. Deelname is gratis.  

www.delft.studentendesks.nl
www.snc.tudelft.nl

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.