Campus

‘De eerstejaars hebben hun weg gevonden’

De eerstejaars mogen even bijkomen, de Owee is voorbij. De organisatie kijkt tevreden terug. Kersvers supervisor Alexander Lokhorst, in het dagelijks leven marketing en communicatieadviseur bij het Science Centre, vond de Owee ‘heel erg TU-waardig’.

Hoe is de Owee in jullie ogen verlopen?
“Ik ben overal bij geweest en ben erg onder de indruk van de organisatie. Op het openingsfeest zondagavond op de Markt ging het dak eraf. Iedereen was in een feeststemming. Die lijn heeft zich de rest van de dagen voortgezet. We zijn allemaal tevreden: het Owee-bestuur, de TU, de gemeente en de hulpdiensten. Het is allemaal heel erg TU-waardig geweest. Neem de backstage campus tour, één van de nieuwe programmaonderdelen. De studenten hebben plekken ontdekt waar zelfs veel medewerkers nog nooit geweest zijn. Dat helpt bij de integratie en het vinden van de weg op de TU. Ook de nieuwe Delft city challenge, een digitale speurtocht door de stad, was erg geslaagd.”

Iets anders nieuws was de locatie van de cantus: naast de UB.
“Dat was fantastisch. Het dak stond vol mensen die de cantus bekeken en meegenoten van de band Lijn 7. De cantus staat bekend als evenement waar veel zou worden gedronken, dus ik hield mijn hart een beetje vast. Maar wat mij vooral opviel, was dat alles ordelijk verliep. Slechts een enkeling was aangeschoten. Groepjes bleven bij elkaar, paden bleven vrij. Goed, we hebben wat mensen weggestuurd die tegen een container stonden te plassen en we hebben iemand uit een boom moeten halen, maar verder was het een mooie afsluiting waar iedereen tevreden over was.”

In de stad was niet iedereen gelukkig. Ondernemers klaagden dat tijdens het openingsfeest het centrum ontoegankelijk was. Ook zou de muziek te hard hebben gestaan.
“Tijdens de canal dinner was de opstelling van de kraampjes niet handig, ondanks dat die aan de vergunningen voldeed: dwars op de grachten waar erlangs vaak beter was geweest. Dat doen we volgend jaar anders. Over de decibellen: die hebben we zelf ook gemeten en soms ging het geluid inderdaad over de norm heen. Dan ging de muziek meteen zachter. Volgend jaar maken we heldere afspraken met de gemeente over de voorwaarden: wie meet waar en hoe? Het belangrijkste voor ons is dat de Owee zonder calamiteiten is verlopen en dat de eerstejaars hun weg hebben gevonden.”

Studenten konden dit jaar voor het eerst met hun armbandje betalen. Hoe ging dat?
“In het armbandje zat een chip met een elektronisch betalingssysteem. Studenten konden hun bandje bij speciale punten opladen en er vervolgens mee betalen bij voornamelijk Owee-activiteiten en als registratie voor het eten bij verenigingen. Het systeem is nu voor het eerst gebruikt op een grootschalig en complex evenement. Het is handig en veilig. We hopen dat studenten volgend jaar alles kunnen betalen en registreren met dit systeem.”

Supervisor
Alexander Lokhorst nam dit jaar de functie van supervisor van het Owee-bestuur over van Wim Thijs, die deze zomer met pensioen ging. “Een supervisor is vanaf het begin bij de vergaderingen van het bestuur, als klankbord en inspirator. Voor de TU let ik op de veiligheid en de begroting. Ook breng ik de visie van de TU op de Owee over.”

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.