Campus

Corona-update: Science Centre en X sluiten, grote colleges online

De TU sluit X en het Science Centre per direct. Op andere plekken geldt dat er niet meer dan honderd mensen tegelijk aanwezig mogen zijn. Welke corona-maatregelen neemt de TU?

(Foto: Marjolein van der Veldt)

Het centrale crisisteam van de TU Delft maakte vanavond een serie maatregelen bekend, in reactie op de maatregelen die het kabinet heeft aangekondigd. 

De universiteit heeft besloten X (voorheen Sport en Cultuur) en het Science Centre per direct te sluiten. Onderwijsactiviteiten zoals colleges, practica en tentamens zijn niet toegestaan als meer dan honderd mensen tegelijk in één ruimte zijn. De TU zal onderwijs zoveel mogelijk online aanbieden. Ruimtes met studiewerkplekken, zoals Library, kunnen niet worden gebruikt door meer dan honderd mensen tegelijk. Hetzelfde geldt voor bedrijfsrestaurants en andere horeca op de campus, werkgerelateerde bijeenkomsten en andere evenementen. 

De maatregelen gelden tot 1 april

De regering draagt alle Nederlanders op waar mogelijk thuis te werken en werktijden te spreiden. De TU laat het over aan leidinggevenden om te beslissen of en hoe dat kan. Verder blijft het dringende verzoek van kracht om sowieso thuis te blijven bij neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. 

Het kabinet heeft zorgpersoneel en andere mensen die werken in ‘vitale processen’ gevraagd pas thuis te blijven bij voornoemde klachten. De TU laat weten ook zulke ‘kritische processen’ binnen de organisatie te hebben. Die worden geïdentificeerd en de medewerkers worden geïnformeerd. Over welke processen het gaat, is momenteel niet bekend.

Onder andere decanen en directeuren werken op dit moment volop aan de praktische uitwerking van alle maatregelen, laat een woordvoerder weten. Die kan overal anders uitpakken. De maatregelen gelden tot 1 april. 

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.