Campus

Circus op de dansvloer

Bij gebrek aan een écht goede club in Delft, kwam evenementenbureau De Burgemeester in samenwerking met Theater De Veste onlangs op de proppen met een verrassend nieuw partyconcept: indoor housefestival Cirque du Théâtre. Op vrijdag 13 februari staan wij natuurlijk op de tweede editie.

Wat: Cirque du Théâtre
Waar: Theater De Veste
Wanneer: vrijdag 13 februari vanaf 22.00 uur. Derde editie op vrijdag 22 mei.
Toegang: € 12,50 -€ 17,50
Partyprognose: 9

Zo, hè hè… dat is een opluchting: eindelijk een onvervalst goede party in Delft. Vette beats, een wat mysterieus circusthema, fijne mensen – en dat allemaal in het vertrouwde Theater De Veste, dat zich opmerkelijk goed leent voor een knalfeestje. We kunnen het bijna niet geloven; dit evenaart de betere party’s in Rotterdam!

Evenementenbureau De Burgemeesters (‘gangmakers sinds 2011‘) is het brein achter Cirque du Théâtre. Niet geheel toevallig; het gros van de medewerkers houdt zelf van een goed technofeestje. Niet voor niets zijn het hun handen die ook aan de touwtjes trekken van fijne evenementen als vrijdagborrel Feemuz in Museum Het Prinsenhof (23+), het tweedaagse culinaire festival Delft Serveert en Natte Sneeuw, een hippe invulling van de ouderwetse après-skiparty’s in het voormalige Speakers.

De eerste editie van Cirque du Théâtre, in november 2014, draaide om vrolijkheid, lol en liefde. Op vrijdag de 13e valt de tweede editie wat ongelukkig, maar daar hebben de feestbeesten een positieve draai aan gegeven: het festival krijgt het macabere thema ‘La Nuit Sinistre‘. ”Denk aan een verlaten circus met een heel vervallen uitstraling en verbluffende, mysterieuze acts”, belooft Guy Verbeek, eigenaar van De Burgemeesters.

Het moet dé clubavond worden van Delft en omstreken. De organisatoren zijn in elk geval alvast goed op weg, want in de line-up staan deze keer onder anderen (deep)house-helden De Hofnar en Benny Rodriques. ‘ En daar zijn we heel trots op’, schrijft technofanaat Maurits Ongkiehong van De Burgemeesters. Toch wil hij nog niet teveel weggeven over het evenement, behalve: ‘We hebben nog veel meer grote namen weten te strikken.’ We zouden ons in elk geval moeten voorbereiden op een ‘vette avond vol duistere verrassingen‘. Ach, ons hadden ze al bij de kernwoorden ‘house‘ en ‘circus‘. Wij zetten alvast ons mooiste hoedje op, en hopen dat er tijgers zijn in overvloed.

theaterdeveste.nl
#

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.