Campus

Carciofi alla Giudia

Wat maakt eten lekker? Waarom is het zo moeilijk moeders maaltijd na te maken in studentenland? Wat is het geheime ingrediënt? Het antwoord is vrij simpel: weten waar je het voor doet.


Het beste kook ik altijd voor vrienden en familie.


Dit komt doordat je het dan met een reden doet: je wilt ze een lekkere maaltijd voorzetten. Cliché maar waar, de lekkerste maaltijd is met liefde bereid. 


Het volgende recept is een ode aan familie. Mijn schoonfamilie leerde me het gerecht kennen, met mijn rugbyfamilie proefde ik het tijdens een van de mooiste reizen van mijn leven. En het is voor mijn familie dat ik het nog eens moet klaarmaken. Dit gerecht schrijf ik nu op speciaal voor een van de leden van mijn rugby-familie. 


Carciofi alla Giudia (gefrituurde artisjok)


Moeilijkheidsgraad: even soggen is wel nodig

Materiaal: Snijplank, frituur, mes

Ingrediënten: artisjok, citroen, olie, grof zout 


Vier ingrediënten, maar toch is de bereiding niet makkelijk. De artisjok is een soort bloemknop, die bestaat uit veel bladen met in het midden een kern met aarachtige stampers. Van belang is dat je een zo jong en vers mogelijke artisjok kiest met zo min mogelijk harde bladen en zo min mogelijk stampers. Pel voor de bereiding zoveel mogelijk harde bladen weg tot je bij de zachte bladen komt. Snij de artisjok doormidden en verwijder de stampers. Bewaar de artisjokken in een bak water met citroensap om verkleuring te voorkomen. Frituur op 140 graden om te garen, en daarna op 180 graden tot de bladen open gaan staan en goudbruin en krokant worden. Afmaken met grof zout.


Peter, deze is voor jou! 


Peter wordt beter!


Met geslepen messen!

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.