Onderwijs

Brons voor Delftse racewagen

Het DUT Racing Team van de TU eindigde afgelopen weekend als derde bij de internationale racewagen-ontwerpwedstrijd voor studenten, de Formula Student Germany.


Sportief zijn ze wel de studenten van het DUT-team. Ze gunnen de nieuwe wereldkampioen, het studentenraceteam van de ETH Zurich (Amzracing), zijn overwinning. ‘Congratulations to @amzracing for winning FSE, finally the cup got a great new home’, twitterde het DUT-team na de finale.


Het Formula Student team van de TU was tot afgelopen weekend wereldkampioen. Dit jaar moest het genoegen nemen met de derde plaats. Wel werd het winnaar bij het onderdeel ‘Best Leightweight Concept’.


DUT bouwt elk jaar een racewagen voor de competitie, waar wereldwijd meer dan 400 universiteiten aan meedoen. Formula Student is een puntenwedstrijd, waarbij de teams punten kunnen verdienen voor onder andere het ontwerp van de auto en het brandstofgebruik, maar vooral bij vier raceproeven: acceleratie, skidpad, sprint en endurance. Het Delftse team is gespecialiseerd in ultralichte elektrische racewagens met onafhankelijke vierwielaandrijving.


Voor de DUT14, de wagen van dit jaar, ontwikkelde het team de wielen en banden helemaal zelf. De banden zijn naar verhouding klein, wat voor de bochtige proeven gunstiger is, en de remschijven zitten aan de buitenkant van het wiel. De wagen weegt slechts 155 kilogram.


Formula Student Germany in Hockenheim geldt als het WK in de competitie omdat alle sterke teams daar meedoen. De afgelopen twee jaar won het Delftse team in Duitsland.


Vorige maand behaalde het team overigens wel nog een overwinning. Toen deed DUT mee aan de jaarlijkse Formula Student UK op het circuit van Silverstone. De Delftse elektrische racewagen eindigde nipt voor de Universiteit van Stuttgart, Karlsruhe en ETH Zurich.

 

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.