Ongecategoriseerd

[Blog] Ringvaart Regatta: de alternatieve datum

Op woensdag 6 juni vindt de jaarlijkse roeimarathon de Ringvaart Regatta plaats. Volg de voorbereidingen voor deze honderd kilometer lange roeimarathon via dit blog. In deel 2: waarom we een alternatieve datum plannen.

In dit blog zal ik het hebben over het organiseren van ons evenement op een alternatieve datum, wanneer het evenement op 6 juni niet kan plaatsvinden vanwege overmacht.

Helaas is vorig jaar de Ringvaart Regatta niet doorgegaan vanwege het weer. Met windstoten van windkracht 8 was het niet verantwoord om de 190 ploegen het water op te laten gaan. Om een tweede deceptie te voorkomen hebben we besloten om een alternatief evenement op 20 juni 2018 te organiseren, mocht het roeigeweld op 6 juni niet kunnen doorgaan. Dit brengt wat extra werk met zich mee en een aantal obstakels die we moeten omzeilen.


De sluis

Het eerste obstakel is Leidschendam. Hier worden alle boten uit het water gehaald, langs de sluis getild en vervolgens weer in het water gelegd na een korte pauze. Om dit te kunnen doen moet het hele sluisgebied in Leidschendam worden stilgelegd. Niet alleen op de dag zelf, maar ook al de dag van tevoren om alles klaar te maken. Daarom kan er op 20 juni niet langs Leidschendam worden geroeid.

Hiervoor hebben we een oplossing gevonden. We roeien nu van Leiden (de start) weer naar Leiden. Hierdoor missen we wel 25 kilometer van de Ringvaart Regatta. Om toch op de 100 km uit te komen kijken we naar een extra rondje over de Kaag of een keerboei voor Leidschendam.


Leveranciers

Naast dit routeprobleem moeten we duidelijke afspraken maken met leveranciers. Deze moeten op tijd weten wanneer het evenement wordt afgelast Ook moeten de spullen twee weken later bezorgd worden. Dit obstakel is inmiddels getackeld, want de meeste bedrijven hebben hier wel een regeling voor en zijn meelevend na de teleurstelling van vorig jaar.


Logistiek

Logistiek gaat er ook veel veranderen. Door de andere route zullen al vrijwilligers opnieuw worden verdeeld en alle transportschema’s aangepast. Een hele opgave. Gelukkig hebben we een team van acht man sterk dat ervoor gaat zorgen dat de planning voor de alternatieve datum gereed ligt, als dat nodig mocht zijn natuurlijk.


Om met een positieve noot te eindigen: de Ringvaart Regatta is pas één keer in 42 jaar afgelast. “May the odds be ever in your favour”.


Jessica BarendsLees het eerste blog hier.


Wil je meer weten over de geschiedenis van de Ringvaart Regatta? Lees het hier.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.