Campus

Berichten (1)

Aan: Mariana Popescu (22, Bouwkunde)Ontvangen: 25 juni 19:37Van: Vincent de GeusHeyy Mariana, ik zag je net op shownieuws, cool! hoe is t? hoe ging de perspresentatie vandaag, ben je tevreden over het resultaat? plaatjes en filmpjes op de site zien er ieder geval super uit, nice!25 juni onthulde het Nuon Solar Team in Amsterdam de Nuna5.

Reden voor Vincent van het vorige Nuna-team om bij Mariana, verantwoordelijk voor de marketing, te informeren naar de geslaagde dag. “We hadden zeker veel persaandacht, en scoorden een nummer 1-hit bij Google News!’’ vertelt Mariana. “Al veranderde dat toen later die dag Michael Jackson overleed.” 25 oktober start de wagen aan de drieduizend kilometer lange race in Australië. “We gaan winnen”, voegt Mariana vol vertrouwen toe. (EvO)

In totaal werden dit jaar in 24 steden 180 aanmeldingen voor de verkiezing van de Huisjesmelker van het Jaar verzameld. Rots-Vast Groep kreeg vandaag als winnaar een gouden kaartenbak vanwege ‘het inschrijfgeld, een te hoge borg, erg hoge administratiekosten en het innen van sleutelgeld’.

“Deze huisjesmelker kon de prijs niet ontgaan,” aldus Gijs Houtbeckers, voorzitter van Rood. “Rots-Vast vraagt alleen al een maand huur voor de bemiddeling. De woningzoekende betaalt daar bovenop vaak borg en een hoge huurprijs.”

De bemiddelde kamers hebben volgens inzenders een erg hoge huurprijs. LSVb en Rood noemen dat ‘schandalig’. Daarmee is RotsVast volgens hen ‘het typische voorbeeld van een bemiddelaar die zoveel mogelijk van de kamer- en woningnood onder studenten wil profiteren’.

Het Delftse filiaal van Rots-Vast Groep verhuurt alleen maar voor particuliere eigenaren en volgens een medewerker gaat het maar twee tot drie keer per jaar om studentenkamers. “Wij bemiddelen vooral voor expats en niet voor Nederlandse studenten”, zegt de medewerker die zijn naam niet wil noemen. “Jammer, er is niks mis met studenten. De eigenaar beslist.”

Volgens de medewerker vraagt het Delftse filiaal geen sleutelgeld en hoeven mensen die verbonden zijn aan de universiteit geen veertig euro inschrijfgeld te betalen. Ook geldt in Delft niet een maand huur voor bemiddelingskosten, maar 150 euro voor onzelfstandige woonruimte. “Dat heb ik aangepast want mensen die een kamer zoeken, zitten al niet ruim in hun budget.”

De LSVb en Rood willen er bij de politiek op aandringen dat er wetgeving komt over bemiddelingsbureaus. Beide organisaties willen dat de hoogte van prijzen voor bemiddeling wordt vastgelegd in de wetgeving en dat hier actief op wordt gecontroleerd.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.