Campus

Begin je dag met een lach

Nieuw jaar, nieuwe kansen. En vooral veel nieuwe plannen waar niks van terecht komt. Laat je helpen!
Zoveel mooie plannen, zo weinig tijd. En vooral zo weinig doorzettingsvermogen, als je eerlijk bent.

Eindelijk die paar overtollige kilo’s eraf. Nu eens echt elke dag aan je studie werken. Stoppen met roken en in plaats van de kroeg tenminste één keer per week naar de sportschool. Allemaal mooie voornemens waar niks van terecht komt. Maar: hulp is onderweg! En nog gratis ook, in de vorm van de app Mijn Coach, gemaakt door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches. Maar liefst tweeduizend coaches zijn bij de app aangesloten. Al mag je het eerst zelf proberen, door je doelen te formuleren (wat wil je bereiken, hoever ben je daar al mee, hoe gemotiveerd ben je en hoe ziet de nieuwe situatie er daarna uit?). Vervolgens kun je via de gekoppelde social media je vrienden inschakelen om je bij te staan. En lukt het je dan nog niet? Dan helpt de app je een gespecialiseerde coach te vinden in jouw regio. Kijk, dat is nog eens met frisse moed het jaar beginnen.


De dag begin je alvast fris, of in elk geval lachend, met Peter’s Zeurkalender, de scheurkalender voor iPhone met elke dag een getekende grap van Peter van Straaten. Je downloadt hem voor € 3,99, da’s amper een cent per dag. Jammer dat we de eerste twee weken al gemist hebben, maar hoera: je kunt terugbladeren! Kun je de cover gelukkig ook nog lezen: ‘Elke dag een lach, red je dat?’ 

De docent werd tijdelijk ‘vrijgesteld van onderwijstaken’ toen hij na een bedevaart naar Mekka kenbaar maakte dat hij vrouwen niet langer de hand wilde schudden. Het college van bestuur raadpleegde ‘allerlei deskundigen’ en concludeerde op basis daarvan ‘dat dit bij ons moet kunnen’.

In een interview met hogeschoolkrant Havana zegt voorzitter Van der Toorn: “We staan open voor alle religies en dan is acceptatie van dat wat afwijkt van de norm een groot goed.”

Het is overigens niet zo dat de docent vrouwen niet groet. Hij doet dat door ‘een hand op zijn hart te leggen en een buiging te maken’, licht een woordvoerder van de hogeschool toe. “Dat was voor het college van bestuur een doorslaggevend argument.”

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.