Opinie

Apps – LEDit

Leuk *****Handig *****Bediening *****Prijs GratisPlatform iPhone’Wie hier voor betaalt is echt een nerd’, zo luidt een van de reacties op deze app in de iPhone AppStore.

Nu zijn wij Delftenaren en dus geboren nerds; LEDit is dus echt wat voor ons! Gelukkig lezen we even verderop: ‘Ik dacht eerst: wat een onzin, maar het is veel leuker dan ik dacht!’.
Uiteindelijk koopt iedereen een iPhone omdat het een geweldig hebbeding is en niet omdat hij zo perfect belt of sms’t. LEDit is een schitterend voorbeeld van een app die de iPhone tot een echte gadget maakt. Bijvoorbeeld: Wel eens iets aan een vriend verderop duidelijk willen maken in een lawaaiig café? Flirten in de file? Even een berichtje oversturen tijdens college? Gebruik dan vanaf nu deze led lichtkrant simulator. Typ je berichtje in druk op ‘bericht tonen’ en richt je scherm snel naar de beoogde ontvanger. ‘2 biertjes’, ‘Lekker ding’, ‘06-belmij’, het kan allemaal.
De gratis versie van LEDit voldoet in principe prima. Het is zelfs mogelijk om de kleur van de tekst in te stellen en aan te passen aan je gemoedstoestand. Zorg er bij de gratis editie alleen wel voor dat je ontvanger meteen goed oplet, want de tekst laten herhalen behoort niet tot de mogelijkheden. Wil je wel herhaling en ook graag de snelheid van de boodschap aanpassen of een seintje krijgen wanneer je bericht voorbij is geschoven? Ga dan voor de betaalde versie. Het is dan zelfs mogelijk om boodschappen op te slaan. Kan handig zijn (Biertje), toch?

Aan: Valery van Nooijen (20+, BK)
Ontvangen: maandag 5 oktober 12:28
Van: Stefan Liem (26, BK)

Excellent!

Om nu eindelijk haar bachelor te kunnen afronden, moet Valery een zwaar tentamen doen over het computerprogramma Maya 3D. Wanneer ze merkt dat het in haar eentje niet gaat lukken, schakelt ze een hulplijn in. Haar studievriend Stefan Liem, ’s avonds beter bekend als dj Steve Milo, helpt haar graag. In een twee dagen durend Maya-bootcamp bij hem thuis wordt Valery omgetoverd tot expert. “Gedrild”, noemt Valery het zelf. “Hij was als een strenge sergeant, echt heel goed”. Stefan was hij niet alleen maar streng maar kookte ook voor Valery. Daarom heeft ze nu aangeboden hem op sushi te trakteren. Aan het antwoord te zien, valt dat in de smaak. 

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.