Studentenleven

Amalia mist normaal studentenleven

Dutch only


Kroonprinses Amalia heeft het moeilijk met de strenge beveiligingsmaatregelen en zou graag leven als een normale student. Al vanaf de start van het collegejaar wordt ze bedreigd.


“Ik ging mijn studententijd in met de gedachte dat ik, nou wat doet een student, vul maar in. Dat ik dat zou doen. En de realiteit was allesbehalve dat. Ik ga er ook eerlijk in zijn, dat ik het nog steeds erg moeilijk heb. Amalia zei dit donderdag 9 februari tijdens een persconferentie op de laatste dag van haar bezoek aan het Caribisch deel van het Koninkrijk.Ik mis het normale leven, het leven van een student. Het door de straten lopen, naar een winkel kunnen gaan.”


Het is de eerste keer dat prinses Amalia publiekelijk iets zegt over hoe haar leven is veranderd door de bedreigingen. Tijdens de reis met haar ouders, koning Willem-Alexander en koningin Máxima, zei ze zich wat vrijer gevoeld te hebben.


Amalia is vorig jaar begonnen aan haar studie Politics, Psychology, Law and Economics aan de Universiteit van Amsterdam. Maar bij de start van het collegejaar werd bekend dat de 19-jarige prinses vanwege bedreigingen niet in een studentenhuis in Amsterdam kon gaan wonen. Ze woont daarom nog bij haar ouders. (HOP, PvT)

Nieuwsredacteur Annebelle de Bruijn

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

a.m.debruijn@tudelft.nl

Comments are closed.