De Mooi Weer Spelen in Delft. De hele binnenstad staat op zijn kop en alle horeca zit vol. Na lange tijd rondstruinen, weten we nog een heel klein tafeltje te bemachtigen in eetcafé De Ruif.
Het is ook hier gezellig en druk. Het personeel loopt driftig heen en weer en merkt ons pas na vier zwaai- en aanspreekpogingen op. Toch geeft het niet, want er is genoeg om naar te kijken. Door het raam zien we drie vieze hoofden naar binnen gluren. Het zijn immens grote papier-maché koppen, waarin een acteur zit die de ogen en tong kan bewegen. Niet veel later volgt een kleine houten marionet met kale kop op een Harley compleet met ronkende motorgeluiden, stoere zonnebril en sigaret. Hij wordt begeleid door twee grote bodyguards in zwarte pakken. Af en toe kijkt het kleine mannetje om naar mooie dames, waarbij hij zijn zonnebril omhoog schuift.
Ondanks de indrukwekkende gerechtnamen op de kaart, zoals ‘We dansen de gamba’, ‘You wokkin’ to me?’ en ‘Nobody is parfait’ bestellen we de dagschotel. Het is een Thaise maaltijdsalade. Klinkt spannend.
Terwijl we wachten, kunnen we ons vermaken met de placemat die voor ons ligt. Het is een tekening van het interieur van De Ruif met als gasten varkens die zich bezatten, koeien precies op de plek waar wij nu zitten en paarden die een potje klaverjassen. Als we nog eens rondkijken zien we inderdaad gelijkenis met de plattelandsgereedschappen aan het plafond en de muur en publiek rondom ons. En als we ons echt vervelen, kunnen we op dezelfde onderlegger ook ‘zoek de meeste wortels, hoefijzers of muizen’ spelen.
Onze borden komen. Het is op het oog een mooie samenstelling van kleuren en vormen. De eerste paar happen zijn prima. Het is een beetje aan de zure kant, een beetje veel limoen. Verder heerlijke koriander, mint en rosbief. Maar, als het bord half leeg is begint het zuur te overheersen en ontstaat er een wrange smaak die zich niet makkelijk met een biertje laat weg spoelen. Jammer. Het zou een goed klein voorgerechtje kunnen zijn. Het is te eentonig voor een goede dagschotel. Volgende keer bestellen we weer van de kaart. Bijvoorbeeld ‘Alle gekheid op een stokje’ oftewel de varkenssaté. Die is heel lekker, horen we van de varkens achter ons.(MvdS)
Eetcafé De Ruif Kerkstraat 22/23/24, Delft
Kosten: 8,50 euro voor de dagspecialiteit (Thaise maaltijdsalade met rosbief).
Entourage: Knusse stal — Nobody is Parfait
De Mooi Weer Spelen in Delft. De hele binnenstad staat op zijn kop en alle horeca zit vol. Na lange tijd rondstruinen, weten we nog een heel klein tafeltje te bemachtigen in eetcafé De Ruif. Het is ook hier gezellig en druk. Het personeel loopt driftig heen en weer en merkt ons pas na vier zwaai- en aanspreekpogingen op. Toch geeft het niet, want er is genoeg om naar te kijken. Door het raam zien we drie vieze hoofden naar binnen gluren. Het zijn immens grote papier-maché koppen, waarin een acteur zit die de ogen en tong kan bewegen. Niet veel later volgt een kleine houten marionet met kale kop op een Harley compleet met ronkende motorgeluiden, stoere zonnebril en sigaret. Hij wordt begeleid door twee grote bodyguards in zwarte pakken. Af en toe kijkt het kleine mannetje om naar mooie dames, waarbij hij zijn zonnebril omhoog schuift.
Ondanks de indrukwekkende gerechtnamen op de kaart, zoals ‘We dansen de gamba’, ‘You wokkin’ to me?’ en ‘Nobody is parfait’ bestellen we de dagschotel. Het is een Thaise maaltijdsalade. Klinkt spannend.
Terwijl we wachten, kunnen we ons vermaken met de placemat die voor ons ligt. Het is een tekening van het interieur van De Ruif met als gasten varkens die zich bezatten, koeien precies op de plek waar wij nu zitten en paarden die een potje klaverjassen. Als we nog eens rondkijken zien we inderdaad gelijkenis met de plattelandsgereedschappen aan het plafond en de muur en publiek rondom ons. En als we ons echt vervelen, kunnen we op dezelfde onderlegger ook ‘zoek de meeste wortels, hoefijzers of muizen’ spelen.
Onze borden komen. Het is op het oog een mooie samenstelling van kleuren en vormen. De eerste paar happen zijn prima. Het is een beetje aan de zure kant, een beetje veel limoen. Verder heerlijke koriander, mint en rosbief. Maar, als het bord half leeg is begint het zuur te overheersen en ontstaat er een wrange smaak die zich niet makkelijk met een biertje laat weg spoelen. Jammer. Het zou een goed klein voorgerechtje kunnen zijn. Het is te eentonig voor een goede dagschotel. Volgende keer bestellen we weer van de kaart. Bijvoorbeeld ‘Alle gekheid op een stokje’ oftewel de varkenssaté. Die is heel lekker, horen we van de varkens achter ons.(MvdS)
Eetcafé De Ruif Kerkstraat 22/23/24, Delft
Kosten: 8,50 euro voor de dagspecialiteit (Thaise maaltijdsalade met rosbief).
Entourage: Knusse stal — Nobody is Parfait
Comments are closed.