Wetenschap

AcademieKus voor pestonderzoek

Bedrijfskundige Susanne Täuber stelt pestgedrag bij universiteiten aan de kaak. Daarvoor kreeg ze op Valentijnsdag de jaarlijkse AcademieKus van de Algemene onderwijsbond (AOb).

De AOb-prijs wordt sinds 2017 elk jaar op 14 februari uitgereikt aan iemand die zich op een bijzondere wijze inzet voor de wetenschap. Dit jaar stond de prijs in het teken van academische vrijheid.

De jury looft een artikel dat de Groningse wetenschapper Susanne Täuber met enkele collega’s heeft gepubliceerd in de Groene Amsterdammer. Volgens de auteurs heeft het beleid rond sociale veiligheid aan de universiteiten averechts gewerkt en voor meer misstanden gezorgd. Dat zou zelfs de academische vrijheid bedreigen.

De ironie wil dat Täuber zelf verwikkeld is in een rechtszaak omdat de Rijksuniversiteit Groningen haar wil ontslaan vanwege een ‘verstoorde werkrelatie’. Dat meldt de U-krant. Täuber stelt op haar beurt dat ze wordt gediscrimineerd en dat haar publicaties zoveel kwaad bloed zetten binnen de instelling, dat haar het werken onmogelijk is gemaakt. (HOP, PvT)

HOP Hoger Onderwijs Persbureau

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

redactie@hogeronderwijspersbureau.nl

Comments are closed.