Campus

Aardwarmteboringen op campus stap dichterbij

De Leeghwaterstraat is sinds eind mei deels afgezet ten behoeve van het Geothermie Project, ook wel het Delfts Aardwarmte Project geheten. Er zijn stalen constructies met bakken neergezet, containers en een hoge vakwerktoren. Het zijn de voorbereidingen voor het boren naar warm water naar 2,5 kilometer diepte.

(Foto: Thijs van Reeuwijk)

De eerste werkzaamheden begonnen een half jaar geleden met een kleinere installatie waarmee een toe- en afvoer van spoelwater werden aangelegd en een mantel om de boorgaten te stabiliseren. Nu is er een zwaarder materieel geïnstalleerd voor het echte werk. Naar verwachting zal het boren van de twee boorgaten voor de toe- en afvoer van heet water uit de diepte een half jaar gaan duren. Over ongeveer een jaar (medio 2024) verwacht projectleider dr. Phil Vardon (faculteit Civiele techniek en Geowetenschappen) het eerste warme water aan de oppervlakte.

Het Delfts Aardwarmte Project (DAP) werd in 2007 opgericht. De stichting organiseerde tot nu toe drie wetenschappelijke symposia over de haalbaarheid van aardwarmte voor de campus (en omgeving). Een volgend symposium staat gepland op 21 juni. 

Wetenschapsredacteur Jos Wassink

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

j.w.wassink@tudelft.nl

Comments are closed.