Gezocht: gespreksleiders voor dialoog over sociale veiligheid

De TU Delft is onder haar medewerkers op zoek naar dertig ervaren moderators die na afloop van de Mindlab theatervoorstellingen over sociale veiligheid de nagesprekken kunnen begeleiden.

De ideale kandidaat is volgens de vacaturetekst iemand die ‘het gesprek op de rails kan houden’, ‘mensen aanhaakt die nog niet aan het woord zijn geweest’, ‘mensen tegenhoudt die het gesprek domineren’, ‘verhelderende en nieuwsgierige vragen stelt’ en ‘empathisch kan zijn als iemand het moeilijk heeft’.

Alle TU-medewerkers kunnen zich hiervoor aanmelden, mits zij voor minimaal drie nagesprekken beschikbaar zijn, enige ervaring hebben met het begeleiden van een gesprek en een verplichte training voor gespreksbegeleiders kunnen bijwonen.

Schrikken
Mindlab is een van de initiatieven die de sociale veiligheid op de TU moet versterken. De interactieve voorstelling is een uitvergroting van wat zich in een academische context kan afspelen aan druk, intimidatie en grensoverschrijdend gedrag.

Olivier Sueur, manager integrity office, zei onlangs dat de voorstelling bedoeld is om ‘mensen een beetje te laten schrikken, waarna ze daarover met elkaar in gesprek gaan’. Volgens hem zou minstens de helft van de medewerkers eraan moeten deelnemen.

  • De Mindlab-voorstellingen vinden tussen 11 en 22 november 2024 en tussen 20 januari en 7 februari 2025 plaats bij Lijm & Cultuur. Je kunt je hier aanmelden voor een van de voorstellingen.
  • Aanmelden als gespreksbegeleider kan tot 17 oktober per mail.

Comments are closed.