Campus

“Wil je met mij..

“…floaten?” vraag ik in een dronken bui aan Onno Pfeiffer. “Eh… wat?” vraagt hij. “Floaten, je laat je drijven in een tank met achthonderd liter zout water.

“…floaten?” vraag ik in een dronken bui aan Onno Pfeiffer. “Eh… wat?” vraagt hij. “Floaten, je laat je drijven in een tank met achthonderd liter zout water. Je ziet, hoort, voelt en ruikt helemaal niks en dat is heel ontspannend en superhip. Die coole natuurkundige Feynmann liet zich al in de jaren vijftig opsluiten in zo’n donkere bak. Michael Jackson heeft een floatcabine thuis”, verhelder ik de zaak. Gelukkig heeft Onno ook al behoorlijk wat gedronken en hij zegt zonder aarzelen ja. Pas een dag later beseft hij dat het geen grap is. Toch gaat hij mee: “Vijfhonderd kilo zout in zo’n klein bakje water, dat moet ik toch een keer meemaken.”

Op zaterdag reizen we af naar Leiden, waar Ceez Float and Skin Care twee floatcabines heeft staan. Onno heeft als informaticastudent de informatie op internet goed bestudeerd en zich helemaal voorbereid. Ik ook. Ongeschoren en zonder alcohol of cafeïne in ons bloed gaan we op weg. We zijn klaar om ons te laten opsluiten in een kleine cabine vol water.

Bij Ceez aangekomen legt een vriendelijke in het wit geklede man uit hoe alles in zijn werk gaat. Op de achtergrond klinkt Norah Jones en de hele setting is meer medisch-rustig dan te-rijke-vrouwen-sjiek. We doen onze schoenen uit en lopen naar de floatcabine. Elke cabine staat in een aparte ruimte met een eigen douche. Onno kijkt toe als uitgelegd wordt hoe het allemaal werkt. “Eerst ga je douchen, daarna doe je oordopjes in en trek je de klep van de cabine open. Je gaat lekker liggen en doet de klep achter je dicht. Je kan een kussentje onder je nek doen, maar het hoeft niet. Bij je hoofd zitten knoppen voor licht, muziek, lucht en de intercom.” Het enige dat Onno nog kan zeggen is “Oh leuk…” Dan kruipen we elk in onze eigen cabine. En dan maar rustig drijven.

Er gebeurt in dat uur erg weinig. Als we later gedouchet en aangekleed zijn, krijgen we nog een kopje thee.

Onno vond het allemaal wel heel relaxed. Maar hij was niet in slaap gevallen. Hij luisterde een beetje naar de vogelgeluiden op de achtergrond, met het licht uit. Op een gegeven moment verveelde hij zich, toen ging hij maar wat heen en weer stuiteren in zijn cabine. We zijn in elk geval allebei erg ontspannen na het floaten. Tentamens, deadlines, het maakt ons allemaal niks meer uit. “Zou je het nog een keer doen?” vraag ik Onno. Hij kijkt even moeilijk. Het kost toch 28 euro per keer. “Ach, als ik wil ontspannen kan ik ook een uurtje op mijn bank gaan liggen. Maar dit was wel echt heel erg lekker.”

Ionica Smeets

www.floaten.info

De uitdaging: Floaten bij Ceez Float & Skin Care in Leiden

Kosten: 28 euro

Fun Factor: ***

Fear Factor: *****

Wil jij ook uit met Ionica? ionica@watjewilt.nl

Je ziet, hoort, voelt en ruikt helemaal niks en dat is heel ontspannend en superhip. Die coole natuurkundige Feynmann liet zich al in de jaren vijftig opsluiten in zo’n donkere bak. Michael Jackson heeft een floatcabine thuis”, verhelder ik de zaak. Gelukkig heeft Onno ook al behoorlijk wat gedronken en hij zegt zonder aarzelen ja. Pas een dag later beseft hij dat het geen grap is. Toch gaat hij mee: “Vijfhonderd kilo zout in zo’n klein bakje water, dat moet ik toch een keer meemaken.”Op zaterdag reizen we af naar Leiden, waar Ceez Float and Skin Care twee floatcabines heeft staan. Onno heeft als informaticastudent de informatie op internet goed bestudeerd en zich helemaal voorbereid. Ik ook. Ongeschoren en zonder alcohol of cafeïne in ons bloed gaan we op weg. We zijn klaar om ons te laten opsluiten in een kleine cabine vol water.Bij Ceez aangekomen legt een vriendelijke in het wit geklede man uit hoe alles in zijn werk gaat. Op de achtergrond klinkt Norah Jones en de hele setting is meer medisch-rustig dan te-rijke-vrouwen-sjiek. We doen onze schoenen uit en lopen naar de floatcabine. Elke cabine staat in een aparte ruimte met een eigen douche. Onno kijkt toe als uitgelegd wordt hoe het allemaal werkt. “Eerst ga je douchen, daarna doe je oordopjes in en trek je de klep van de cabine open. Je gaat lekker liggen en doet de klep achter je dicht. Je kan een kussentje onder je nek doen, maar het hoeft niet. Bij je hoofd zitten knoppen voor licht, muziek, lucht en de intercom.” Het enige dat Onno nog kan zeggen is “Oh leuk…” Dan kruipen we elk in onze eigen cabine. En dan maar rustig drijven.Er gebeurt in dat uur erg weinig. Als we later gedouchet en aangekleed zijn, krijgen we nog een kopje thee.Onno vond het allemaal wel heel relaxed. Maar hij was niet in slaap gevallen. Hij luisterde een beetje naar de vogelgeluiden op de achtergrond, met het licht uit. Op een gegeven moment verveelde hij zich, toen ging hij maar wat heen en weer stuiteren in zijn cabine. We zijn in elk geval allebei erg ontspannen na het floaten. Tentamens, deadlines, het maakt ons allemaal niks meer uit. “Zou je het nog een keer doen?” vraag ik Onno. Hij kijkt even moeilijk. Het kost toch 28 euro per keer. “Ach, als ik wil ontspannen kan ik ook een uurtje op mijn bank gaan liggen. Maar dit was wel echt heel erg lekker.”Ionica Smeetswww.floaten.infoDe uitdaging: Floaten bij Ceez Float & Skin Care in LeidenKosten: 28 euroFun Factor: ***Fear Factor: *****Wil jij ook uit met Ionica? ionica@watjewilt.nl


 

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.