Onderwijs

Wetenschapsweekend in Delft

Wetenschappelijke instellingen in heel Nederland houden komend weekend Open Huis in het kader van het Weekend van de Wetenschap. In Delft kun je terecht bij het iGem team en het Science Centre.

Het iGem team bestaat uit studenten die deelnemen aan een internationale competitie die bacteriën ontwikkelt voor specifieke doeleinden. Dit jaar is de opdracht om biolasers en biolenzen te maken. Het team gaat eind oktober de strijd aan met andere teams van over de hele wereld. Op zaterdag 1 oktober houden ze open huis in het Science Centre (Mijnbouwstraat 12, Delft). Ze schrijven daarover: Tijdens deze dag zul in je aanraking komen met de wonderen die achter DNA schuilen. Je zult leren hoe DNA werkt, kennis maken met het kleinste leven onder de microscoop en uiteindelijk zelfs DNA uit fruit halen. Verder ben je natuurlijk altijd welkom om de diepte in te gaan en te leren waar wij in het dagelijks leven ons mee experimenteren in het lab.

Het Science Centre zelf biedt tijdens het Weekend van de Wetenschap 50% korting op de entree. Als speciale attracties zijn er creatieve workshops met superknutselaar Rolf Hut en de mogelijkheid het Mineralogisch Geologisch Museum te bezoeken. Rolf Hut en Nienke de la Rive Box zijn dit jaar de ambassadeurs van het weekend.

Voor activiteiten in andere steden biedt de website van het Weekend van de Wetenschap een volledig overzicht.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.