Campus

‘Vliegende’ dubbelvier Rise blijft op de wal

Geprezen planningsvaardigheden, uitgestelde recordpoging en onafwendbare degradatie.
De schrale buit van slechts één Nederlandse medaille leverde direct na het WK roeien in eigen land heftige discussies op, met als interessant twistpunt: waren de resultaten ver onder de maat of waren de (eigen) verwachtingen te hoog gespannen? Bij Laga malen ze er niet om.

Daar hebben ze een wereldkampioene in huis en dat willen ze graag weten. Niet op de Markt, zoals aanvankelijk gepland, maar op het Agathaplein werd Mirte Kraaijkamp (goud met de lichte dames dubbelvier) alle lof toegezwaaid, in aanwezigheid van zo’n 150 verenigingsleden. Ook de afwezige Olivier Siegelaar (vierde met het paradepaardje de Holland Vier) en WK-debutant Conno Kuijt (finaleplaats met de lichte dubbelvier) werden geroemd om hun prestaties. Zo’n 150 verenigingsleden kwamen af op de plechtigheid die, na enkele korte toespraken waarin onder meer de planningsvaardigheden van de studerende topsporters werd geprezen, onvermijdelijk werd afgesloten met het vol overtuiging massaal gedeclameerd Laga-clublied.

In vergelijking met de tegenvallende resultaten was de afgelasting van de ronkend aangekondigde recordpoging van het Delftse Rise-team tijdens het WK slechts een lichte domper. “We hebben de boot vanwege tijdgebrek niet voldoende kunnen testen”, verklaarde teammanager Tom Schoehuijs.” De poging is uitgesteld naar een nader te bepalen datum en zal nu plaatsvinden in Delft. Althans, volgens het huidige plan. In het innovatiepaviljoen langs de Bosbaan ondervond de club gedurende de WK-week volgens Schoehuijs veel belangstelling voor haar ‘vliegende’ dubbelvier, een boot vol technische noviteiten die de roeiwereld moet gaan verbazen. Afgelopen vrijdag demonstreerde het TU-team zijn project op het plein tussen Sport en Cultuur, in het kader van de Dreamteam Demo Day. De uiteindelijke droom is om de boot te testen op het gebied van snelheid, mate van vernieuwing en efficiëntie in een nog op te zetten competitie met andere universiteiten.

Tot slot slecht nieuws van het heren-triatlonteam van DSZ Wave. De eredivisie, waarnaar het kwartet dit jaar promoveerde, blijkt toch een behoorlijk tikkie te zwaar voor de Delftse studenten. Het kwartet verkeert in de onderste regionen van de ranglijst en kan aan terugkeer naar de eerste divisie niet meer ontkomen. Bij de vierde wedstrijd in Veenendaal, op 23 augustus, verscheen het viertal tot overmaat van ellende niet eens aan de start. “Nee, we hebben het zeker niet opgegeven”, verzekert teamlid Rob Mulders, “maar we hadden gewoon teveel geblesseerden.” Op 14 september stond de laatste van vijf wedstrijden gepland in Almere.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.