Campus

Vlees, vuur en gezelschap

Na weken grijze meuk is het moment daar. Het academisch jaar loopt langzaam op zijn eind en de zon begint eindelijk te schijnen. Uiteraard zal het natuurlijk het mooiste weer van de wereld zijn tijdens de vakkentijd, maar dat zijn wij Delftenaren ondertussen wel gewend.


Met het stijgen van de temperaturen en het langer worden van de dagen, komen alle vergeten dingen weer langzaam boven. De terrassen stromen weer vol, al het zomerse bier is weer uitverkocht, zonnebrand en anti-mug zijn ineens twee keer zo duur en de rokjes worden een stuk korter. Maar, waar ik persoon by far het meeste naar uitkijk, naast uiteraard jullie trouwe lezers te verlaten en met mijn vriendin de Bourgogne weer onveilig te maken, is maar één ding: barbecue.


Want ja, dames en heren, het is de nobele kunst van het vlees roosteren wat de meest primitieve van instincten combineert: vlees, vuur, gezelschap. Om dit te vieren, mijn tot nu toe goed bewaarde geheime recept voor cola-spareribs.Materiaal: kookpan, bbq

Ingrediënten: spareribs (rauw), cola of Dr. Pepper, tijm, rozemarijn, knoflook, ui, bouillonblokje, chilipeper, kruidnagel, steranijs, zout en peperHet recept kan niet simpeler zijn. Doe de spareribs rauw in de pan, snijd de knoflook, ui en chilipeper in tweeën en mik ze erbij, doe de rozemarijn, tijm, bouillonblokje, kruidnagel en steranijs er bij, doe de cola er bij tot de spareribs onder staan, vul eventueel bij met water, zout en peper naar smaak en laten staan op een laag vuurtje voor zolang als je de tijd hebt. Minimaal drie uur, want spareribs zijn voornamelijk bindweefsel en dat gaat pas na 2 uur garen bij ten minste 65 graden. Ikzelf zet mijn ribs de dag van tevoren al op, laat ze de hele nacht garen en de dag zelf ook nog, ongeveer 24 uur! Afmaken op de barbecue en klaar is kees. Laat het bbq-seizoen beginnen!


Met geslepen messen,

Job Hogewoning

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.