Campus

Verkeerslichten op de campus

De verkeersdrukte op en rond de campus is een groeiend probleem. Verkeerslichten zijn volgens de gemeente Delft het antwoord op onveilige situaties.

De test met tijdelijke verkeerslichten op het kruispunt Jaffalaan-Rotterdamseweg is volgens de gemeente geslaagd. Daarom komen hier binnenkort definitieve verkeerslichten. (Foto: Connie van Uffelen)

Op de kruising Rotterdamseweg-Jaffalaan komt een definitief verkeerslicht. De stroom fietsers is daar tijdens de spits zo groot dat er gevaarlijke situaties ontstaan. Hetzelfde geldt voor het kruispunt Mekelweg-Jaffalaan, dat in 2014 al het onveiligste kruispunt van de campus werd genoemd. Hier plaatst de gemeente eerst tijdelijke verkeerslichten, die worden vervangen door definitieve als blijkt dat ze werken. De verkeerslichten worden deze maand al geplaatst.


Conflictanalyse

Op twee andere drukke oversteekplekken voor fietsers, ter hoogte van de Julianalaan en de Mijnbouwstraat, wil de gemeente eerst met zogenoemde ‘conflictanalyses’ onderzoeken of stoplichten gewenst zijn. Dat kan pas in 2020, omdat tot die tijd op deze route de Sebastiaansbrug is afgesloten. Door die afsluiting is er tijdelijk een verschuiving van auto- en fietsverkeer. “De meerwaarde van verkeerslichten is tot die tijd beperkt,” aldus de gemeente.