Campus

UIT DE KUNST: Tigran Mkhoyan (Armenië)

SPECS

Geboortejaar: 1986
Studie: Master luchtvaart- en ruimtevaarttechniek
Cursus: Jewelry design
Waar, bij wie: Unit cultuur (S&C), bij Froukje Idsardi
Andere cursussen: Schildert, maar niet op de TU

Waarom deze cursus?”De studie is heel technisch, ik miste de kunst.

De liefde en passie daarvoor probeer ik hier te uiten. Het helpt je bij je persoonlijke ontwikkeling. Ik doe dit al bijna drie jaar.”

Wat maak je?
“Na sieraden, hangertjes, een ring, ben ik gaandeweg grotere dingen gaan maken. Ik houd van het grovere werk. Die liefde komt uit het smeden, met koper, brons en zilver. Hoewel het eigenlijk de bedoeling is van deze cursus om sieraden te ontwerpen.”

Hoe ga je te werk?
“Ik teken eerst een concept. Dat snijd ik uit in koperplaat, waarna ik er een 3D-vorm van maak door te hameren en te buigen.”

Is deze cursus aan te raden?
“Zeker. Froukje is erg kunstgericht, ze geeft je de vrijheid te maken wat je wilt. Als je met een eigen idee komt, kan ze je daarin sturen. Dat vind ik fijn. Het geleerde kun je ook toepassen op je werk of studie.”

Voel je je kunstenaar?
“Hm, ja, maar of ik het ook ben… Ik denk dat je je pas kunstenaar kunt noemen als je een keer geëxposeerd hebt. Je doet het niet alleen voor jezelf. Je wilt het ook aan anderen tonen.”

Ambities?
“Ik ben thuis gereedschap aan het verzamelen, maar heb nog geen plek. Ik zou graag een smeedopleiding willen doen. Werken met staal, dat gaat op een hogere temperatuur.”

Mis je hier iets?
“Het is nu een keer per week 2,5 uur. Het zou mooi zijn als je hier op een open atelier kunt werken waar je ook kunt exposeren.”

Nog meer wensen?
“Ik wil ooit nog een Japans of middeleeuws zwaard smeden.”

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.