Onderwijs

‘U’ op Elektro wordt wellicht ook wit

Bij het ontwerp van de lichtreclame op het gebouw van Elektro is al rekening gehouden met het feit dat de blauwe ‘U’ in de tekst ‘TU Delft’ slecht zichtbaar zou kunnen zijn.

Dit heeft het college van bestuur geantwoord op vragen van u-raadslid ir. J.H.M. Klooster. Het plastic van de U is wit, maar voorzien van een blauw folie, dat zonodig verwijderd kan worden. De tekst wordt dan in zijn geheel wit. De neonbuizen in de ‘U’ zijn blauw, zodat de letter ’s avonds wel de kleur zal hebben die de huisstijl voorschrijft. De komende weken wordt bekeken of de folie mag blijven. Daarbij wordt ook de optische vertekening van de ‘U’ (blauw oogt kleiner dan wit) meegewogen. (C.J.)

Christian Jongeneel

Bij het ontwerp van de lichtreclame op het gebouw van Elektro is al rekening gehouden met het feit dat de blauwe ‘U’ in de tekst ‘TU Delft’ slecht zichtbaar zou kunnen zijn. Dit heeft het college van bestuur geantwoord op vragen van u-raadslid ir. J.H.M. Klooster. Het plastic van de U is wit, maar voorzien van een blauw folie, dat zonodig verwijderd kan worden. De tekst wordt dan in zijn geheel wit. De neonbuizen in de ‘U’ zijn blauw, zodat de letter ’s avonds wel de kleur zal hebben die de huisstijl voorschrijft. De komende weken wordt bekeken of de folie mag blijven. Daarbij wordt ook de optische vertekening van de ‘U’ (blauw oogt kleiner dan wit) meegewogen. (C.J.)

Christian Jongeneel

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.