Campus

Twee violen en een trommel en een fluit

Met Studuction en het IO-festival nog in de benen en het Spoorzone Festival op de agenda, snakken we naar een hangmatje. Een cocktail. En éven muziek zonder honderd beats per minuut. Hoorden wij daar goed dat Krashna Musika twee lustrumconcerten geeft?


Wat: Lustrumconcerten Krashna Musika

Waar: Anton Philipszaal Den Haag en Vredeskerk in Delft

Wanneer: 19 en 22 juni 2013, 20.15 uur

Prijs: €12 voor studenten, alumni en TU-medewerkers

PARTYPROGNOSE: 7


Als Armin van Buuren voor een verkeersinfarct kan zorgen met zijn optreden met het Koninklijk Concertgebouworkest, als Vivaldi gesampeld wordt, dan moet je toegeven dat klassieke muziek tijdloos is. Hip zelfs. Wat wij natuurlijk al lang wisten, en dagelijks naleven met ons racefietsrondje op de beste operaklassiekers. Fantastische uitlaatklep na een Muse-concert of white party. Dus Krashna Musika it is. Zo’n hangmatje gaat ook vervelen.


Het negende lustrum vieren de Delftse studentenmusici alweer. Op het programma een aantal in Parijs gecomponeerde werken: ‘Vioolconcert Nr.2’ van Martinů, Stravinsky’s ‘Petroesjka’, ‘Les Offrandes Oubliées’ van Messiaen en Fauré’s ‘Requiem’. Je zou er reiskriebels van krijgen, het studentenmuziekgezelschap vóert het er later dit jaar immers ook daadwerkelijk uit. Vooralsnog volstaan de Haagse Anton Philipszaal en de Vredeskerk in Delft. We zouden ‘cillaxen’, nietwaar?


Orkest en koor staan vertrouwd onder leiding van Daan Admiraal en Ruben de Grauw. Pauline Doolaard (sopraan) en Robert Brouwer (bariton) zingen de solo’s in het ‘Requiem’ van Fauré. De vioolsolo in ‘Vioolconcert Nr.2’ wordt gespeeld door Lieke Arts, die zeven jaar concertmeester is geweest van Krashna.


Zoveel artistiek talent in een stad met zoveel technische opleidingen; dat is iets om blij van te worden. Vooruit: na een avondje klassiek zijn we vast weer genoeg opgeladen om behalve muziek ook nog even wat Delftse dans, theater en beeldende kunst mee te pakken op het Spoorzone Festival Bestemming015. Zonde om te missen als je om de hoek woont. En daarna gauw die hangmat weer in. De zomer lonkt, maar de tentamens nog harder.www.krashnamusika.nl

www.bestemming015.nl

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.