Campus

TU Delft opent academisch jaar met online spel

Waar de meeste universiteiten het academisch jaar openen met een livestream, kiest de TU Delft voor een online spel. Met stemmen en digitale avatars van twee cvb-leden.

Hoe het spel er precies uitziet, is nog niet bekend. (Foto: TU Delft)

Nu het coronavirus opnieuw om zich heen grijpt, houden universiteiten in Nederland een online opening van het academisch jaar. Via een livestream kunnen studenten en medewerkers vanuit huis bij elke universiteit een kijkje nemen. De TU Delft pakt het iets anders aan en verpakt de opening van het academisch jaar in een online game.  

De opening van het academisch jaar trekt traditiegetrouw volle zalen. Maar nu het aantal coronabesmettingen weer oploopt, voelen de universiteiten er weinig voor om grote aantallen bezoekers in één ruimte te plaatsen.  

Gelukkig kan er digitaal een heleboel, aldus universiteitenvereniging VSNU. De veertien universiteiten slaan dit jaar de handen ineen en houden op maandag 31 augustus een online openingsfestival, compleet met blokkenschema van de line-up. Vanzelfsprekend zal er veel worden stilgestaan bij de impact van de coronacrisis. 

In gesprek met politiek Den Haag
Zo verwelkomt de Erasmus Universiteit burgemeester Ahmed Aboutaleb, die deze zomer de Rotterdamse studentenverenigingen ontbood na een toenemend aantal besmettingen onder hun leden. De Open Universiteit gaat in gesprek met Veiligheidsberaad-voorzitter Hubert Bruls. Hij stak in april een stokje voor onterechte coronaboetes in studentenhuizen. Onderwijsminister Van Engelshoven is te gast bij de Radboud Universiteit, de TU Eindhoven heeft staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur) uitgenodigd en minister Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) schuift aan bij de Rijksuniversiteit Groningen. 

Digitale rector magnificus 
De TU Delft houdt het mysterieus met een online spel. Voor nieuwsgierigen is er alvast een teaserfilmpje, waarin de camera kijkers onder begeleiding van opzwepende muziek over de uitgestorven campus naar een mythisch uitziende poort leidt. Een klok telt af: nog 10 dagen totdat de poort opengaat. Wie meespeelt, maakt kans op een TU Delft-capuchontrui.

De stemmen van rector magnificus Tim van der Hagen en vice-rector magnificus Rob Mudde begeleiden deelnemers gedurende het spel. Op de site over de opening van het academisch jaar zijn ook de digitale avatars van zowel Van der Hagen als Mudde te zien. 

Avatars%20Tim%20en%20Rob.jpg
Rector magnificus Tim van der Hagen (links) en vice rector magnificus Mudde (rechts) zullen ook in het spel verschijnen. 

Overigens zal niet iedereen in hoger onderwijsland de opening thuis op de bank vieren. De vakbonden en WOinActie organiseren die dag een fietsprotest om aandacht te vragen voor het hoge aantal onderzoekers en docenten met een flexcontract. 

HOP, Evelien Flink / Delta, Annebelle de Bruijn 

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.