Onderwijs

TU Delft bedroefd om overlijden prins Friso

De TU Delft is bedroefd om het overlijden van prins Johan Friso. De universiteit leeft mee met zijn nabestaanden.
Vanmiddag maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend dat de prins op 44-jarige leeftijd is overleden aan complicaties die zijn opgetreden ten gevolge van de hersenbeschadiging veroorzaakt door zuurstoftekort bij zijn ski-ongeval op 17 februari 2012 in Lech.

/p>


Prins Johan Friso studeerde tussen 1988 en 1994 luchtvaart- en ruimtevaarttechniek aan de TU Delft. Hij studeerde af bij de vakgroep ontwerpen en vliegdynamica en koos naar verluidt voor een bedrijfskundige variant in de opleiding. In 1994 haalde hij ook zijn bul voor zijn studie bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. 


Het overlijden van de TU-alumnus is ‘vreselijk naar nieuws’, zegt woordvoerster Karen Collet namens het college van bestuur van de TU Delft. “Daar schrik je van, zo’n jonge man nog. We leven mee met zijn gezin en zijn familie.”


Bij de sociëteit van het Delftsch Studenten Corps hangen de vlaggen sinds vanmiddag halfstok. Tijdens zijn studie was de prins lid van de vereniging.Het corps heeft ‘met grote verslagenheid’ kennisgenomen van het overlijden van Friso.


 “Het is intens verdrietig nieuws”, zegt corpssecretaris Lotje van der Kooij. “Ondanks de berichten na het ongeluk is het een grote schok dat hij is overleden.” Volgens Van der Kooij was de prins tot aan 1994 actief lid bij het corps. “Wij zijn er trots op dat hij lid is geweest bij ons.” 


Volgens de NOS is nog onduidelijk wanneer en waar de prins zal worden begraven. Traditiegetrouw worden leden van de koninklijke familie bijgezet in de koninklijke grafkelder van de Nieuwe Kerk in Delft. 


Omdat aanstaande donderdag het begin van de ontvangstweek voor nieuwe studenten aan de TU staat gepland, laat het OWee-bestuur op zijn website weten dat er mogelijk aanpassingen worden gedaan. ‘We wachten verder bericht van het Rijk af, wanneer we meer weten volgt er bericht vanuit het OWee bestuur 2013’, twittert het OWee-bestuur. “Wij willen graag onze medeleven en condoleance naar de Koninklijke Familie uiten. Verdere berichtgeving over de #OWeeDelft volgt”.


Zodra er meer bekend is besluit ook het corps over verdere maatregelen.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.