Onderwijs

Totaal uitzichtloos

Op het station van Delft hangt sinds kort een poster van de Novib, waarop de letters TU niet staan voor technische universiteit, maar voor totaal uitzichtloos.

Volgens een woordvoerder van de ontwikkelingsorganisatie is het toeval dat juist deze poster in Delft hangt. Want ze heeft bijvoorbeeld ook het begrip vwo gebruikt, alleen staat dat volgens Novib in de Derde Wereld voor vies werk opknappen. Het gebruik van dergelijke bekende afkortingen werkt in Novibs ogen goed. “We hebben de letters vertaald naar ontwikkelingslanden. Zo willen we aandacht vragen voor al die kinderen die niet naar school gaan.”

(Foto: Willem Jager)

Op het station van Delft hangt sinds kort een poster van de Novib, waarop de letters TU niet staan voor technische universiteit, maar voor totaal uitzichtloos. Volgens een woordvoerder van de ontwikkelingsorganisatie is het toeval dat juist deze poster in Delft hangt. Want ze heeft bijvoorbeeld ook het begrip vwo gebruikt, alleen staat dat volgens Novib in de Derde Wereld voor vies werk opknappen. Het gebruik van dergelijke bekende afkortingen werkt in Novibs ogen goed. “We hebben de letters vertaald naar ontwikkelingslanden. Zo willen we aandacht vragen voor al die kinderen die niet naar school gaan.”

(Foto: Willem Jager)

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.