Campus

Time Out – Lawaaiconcerten

Studentenmuziekvereniging Krashna Musika geeft twee winterconcerten, op donderdag 18 december en zaterdag 20 december. ‘Lawaaiig’ worden de concerten.

Viergangenmenu in de kerk. Donderdagavond 18 december is de rooms-katholieke Maria van Jessekerk in Delft het toneel van vier Italiaanse composities. Krashna heeft gekozen voor een combinatie van oude en nieuwe composities. De ‘Kerstvespers’ van Claudio Monteverdi komen voorbij en ook Respighi, Petrassi en Dallapiccola vullen de avond. “Een leuke combi, heel afwisselend”, zegt Daan Admiraal. Hij dirigeert het orkest al meer dan vijfentwintig jaar. Monteverdi’s werk komt uit het begin van de zeventiende eeuw. Hij wordt als een grote Italiaanse componist van de vroege barok gezien. Hij leefde tijdens de overgang van de Renaissance naar de barok. De werken van de andere componisten komen allemaal uit de twintigste eeuw. Admiraal zegt dat de muzikanten van Krashna erg enthousiast zijn over het werk van Petrassi: “Het bevat bijzondere momenten. Het is een uitdagend stuk. Provocerend en lawaaiig.” Voor het stuk ‘Pini di Roma’ van Respighi, dat uit vier delen bestaat, is er tijdens de winterconcerten een extra koperorkest aanwezig. “Er wordt hier heel hard gewerkt in vergelijking met andere studentenmuziekverenigingen.”
Voor het winterse concert op zaterdagavond 20 december moet je naar de Prinsekerk in Rotterdam. Daar vindt het tweede, en daarmee laatste, winterconcert plaats. Admiraal vindt het aantal dan wel genoeg: “Twee concerten zijn leuker dan één concert. Maar dat betekent niet dat vier concerten ook meteen leuker zijn dan twee concerten. Op een gegeven moment is het klaar.”

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.