Campus

Time Out – De kunst van het nachtbraken

Wie komt nog toe aan een museumbezoek, als je dagen geregeerd worden door colleges, bier en feesten? Jij! De eerste Delftse Museumnacht stopt het allemaal in één pakketje.

Musea – heeft Delft die dan? Natuurlijk, iedereen kent Het Prinsenhof en het Legermuseum. Maar áls je een keer cultureel wilt doen, spring je toch al snel op een trein naar het veel hippere Museumpark in Rotterdam. Zonde. Want Delft barst van de leuke galeries en musea. Die vallen niet zo op, in die rechte lijn van faculteit naar kroeg – dat snapt de organisatie van de Museumnacht Delft ook wel. Dus is het thema van deze eerste editie ‘Reliëf’. ‘Dat duidt niet alleen op een reliëf als kunstwerk, maar ook op reliëf in het landschap. Dat wil zeggen: iets tekent zich af tegen een achtergrond. Waar de musea en galeries normaal wegvallen in het landschap van de stad, komen ze nu op de voorgrond te staan.’

Op het programma staan meer dan een paar pareltjes. Een eetbaar landschap op het Agathaplein bijvoorbeeld, van kunstenaar Joost Nieuwenburg. Of recepten uit het ‘Kunstkookboek’, die je in museum Nusantara echt kunt proeven. En er is nog meer lekkers: veel restaurants in Delft bieden een speciaal Museumnacht menu aan. Op vertoon van je passe-partout krijg je zes euro korting. Ook het Science Centre doet mee: daar vertellen de leden van het Nuna Solar-team over hun racewagen.
Gelukkig kun je ook nog gewoon feesten tijdens de Museumnacht. Na de vuurshow op het plein van het Legermuseum, begint de afterparty in het Floratheater. Lekker gevarieerd, met bluesrockband Dust Explosions, vj’s en dj’s. én dat beloofde biertje. Als dát geen totaalpakket is..

Museumnacht Delft, vrijdag 5 november van 19.00 tot 24.00 uur. Afterparty in het Floratheater vanaf 24.00 uur. Een passe-partout van € 6,- (€ 8,- aan de deur) geeft toegang tot alles.
www.museumnachtdelft.nl

De technische universiteiten van Delft, Eindhoven en Twente zijn sinds maandag officieel verbonden via een virtuele collegezaal. Collegelid Paul Rullmann (rechts op de foto) woonde de lancering van de 3 TU-voorziening bij. Met deze collegezaal, waarvoor de TU gebruikmaakt van een zaal bij IO, is het mogelijk om op een plaats college te geven en die via HD videoconferencing op de andere twee TU’s te laten volgen door studenten. Er werd al sinds september via een pilot met het systeem gewerkt.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.