Kort

Tijmen Snel als nationaal sprintkampioen naar WK

Schaatser Tijmen Snel mag zich sinds afgelopen weekend Nederlands kampioen op de sprint noemen. Op het NK in Heerenveen eindigde hij na vier afstanden (tweemaal de 500 en tweemaal de 1000 meter) als eerste. Het leverde hem een deelnamebewijs op voor het WK in het Noorse Hamar, begin maart.

Het was de eerste keer dat Snel de nationale sprinttitel op zijn naam schreef na twee keer als vijfde te zijn geëindigd. Op het toernooi in Heerenveen ontbraken enkele Olympische deelnemers, onder wie titelverdediger Hein Otterspeer. 
Mede door het wegvallen van concurrenten Kjeld Nuis (vanwege een blessure) en Dai Dai N’tab (valpartij) nestelde Snel zich na de eerste dag gerieflijk aan de top van het klassement, een plek die hij op dag twee niet meer prijsgaf.

Snel, die zijn studie werktuigbouwkunde in Delft tijdelijk stillegde ten faveure van zijn profschaatscarrière, was op de tweede wedstrijddag de enige die een ‘34’er’ reed op de kortste afstand: 34.88 seconden. Twee weken geleden won hij goud op de teamsprint tijdens het EK Afstanden. Eerder werd zijn nominatie voor de Olympische Spelen in Beijing niet gehonoreerd door de schaatsbond.

Op het tegelijktijdig in Thialf gehouden NK allround eindigde Jeroen Janissen (student Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek) als zesde in het eindklassement. Zowel op de vijf (6.28,64) als op de tien kilometer (13.33,03) reed hij een persoonlijk record. (JT)

Tijmen Snel in actie tijdens het EK Afstanden, waar hij goud won op de teamsprint. (Foto: Stephan Tellier)

Jimmy Tigges / Redacteur Sport

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.