Als vrijdag 19 december het figuurlijke fluitsignaal klinkt hebben we de eerste helft van onze ‘wedstrijd’ gespeeld. Er is hard gewerkt, tijd voor wat welverdiende rust.
Tijdens de rust laden we ons op voor de tweede helft, we zorgen dat onze lichamen goed gehydrateerd en gevoed worden en we komen op adem zodat we laatste ‘45 minuten’ op volle toeren kunnen spelen. Met de Garden Route in onze voortuin konden we ons geen betere plek bedenken.
Een schappelijke zeshonderd kilometer van Stellenbosch kronkelt de Garden Route langs de Zuid-Afrikaanse kust. De indrukwekkende natuur wisselt zich af met toeristische badplaatsen. En van beide kampen hebben we zoveel mogelijk proberen mee te pakken. Twee weken ‘on the road’ langs verschillende backpacker-hostels heeft onze zak met verhalen goed gevuld.
Zo hebben we de schrik goed te pakken als een onverwacht hoge golf onze speedboot bijna om doet slaan. Springen Sander en Frans van een 216 meter hoge brug en hebben daarmee meteen de hoogste bungeejump ter wereld te pakken. Voeren we olifanten. Proberen we de Big-5 compleet te krijgen door de beesten in gevangenschap te spotten. Rijd Tuan niet op een struisvogel. Vieren we kerst met een uitgebreide braai en doen we mee met de Nieuwjaarsduik… maar dan bij 30 graden boven nul.
Als we maandag 5 januari wakker worden maken we ons klaar om het veld weer te betreden. Het laatste deel van ons verblijf breekt aan en het belooft nog spannender te worden dan de eerste helft. Door ons toe te spitsen op het ontwerp van de golfbrekers aan de buitenkant van de haven neemt de complexiteit van het rekenwerk flink toe. Ook nemen we een duik in het diepe door met de Delft3D software te kijken wat de invloed van de golfbrekers is op de penetratie van golven in het door ons voorgestelde ontwerp van de haven.
Trouwe lezers weten dat we in de eerste week van het project een gesprek hadden met de Nederlandse consul. De consul heeft een project waarbij Nederlandse en Zuid-Afrikaanse innovaties elkaar ontmoeten, genaamd cocreateSA. Een bijzondere vrucht die de samenwerking van onze landen heeft afgeworpen bevind zich in Stellenbosch. Hier hebben PEC Zwolle, die hier hun trainingskamp beleggen, en de universiteit van Stellenbosch de handen ineen geslagen om voetbalfaciliteiten op te richten waar minderbedeelde kids kunnen trainen én worden gecoacht. Op uitnodiging van de consul wonen we de receptie van PEC bij. We krijgen alle ins en outs van het project te horen en ook komen de KNVB worldcoaches aan het woord.
Voor ons een kans om de spelers van PEC te spreken, zodat wij over een paar weken met drie punten op zak naar huis gaan!
Comments are closed.