Campus

Teamgeest: Blue Falcons mixed team

Team: Blue Falcons mixed team
Sport: Floorball, ‘kleinveld’-variant
Training: Nauwelijks
Woordvoerders: Christian Moll, Michiel Zeelenberg Niveau: Recreatief
Fysiek: “Floorball uitleggen is lastig, maar als je het mensen laat doen, vinden ze het na vijf minuten heel leuk en gaan ze los.”

Het lijkt op zaalhockey, maar dan met boarding en een andere stick. Je mag het bolle kantje gebruiken en de bal door de lucht slaan. Het is vooral fysieker.”


 


Voor de leuk

“Grootveldfloorball (6 tegen 6) is bloedfanatiek, spelers gaan er helemaal voor. Wij spelen de kleinveldvariant, met een heel klein doeltje. Per team twee vrouwen en twee mannen. Veel grootveldspelers doen het erbij, ‘voor de leuk’.”


Yell

“We zijn een mixed team, vandaar ‘Boobs, balls, Blue Falcons!'”


Ontspannen

“Omdat we nooit als team trainen, gaat het er bij wedstrijden altijd ontspannen aan toe. Een biertje voor, tijdens of na de wedstrijden mag. Je bent de hele dag bezig, speelt meerdere potjes. Inclusief de reis ben je dan al gauw acht uur bij elkaar. Tussendoor kaarten we en leren we andere teams kennen. Daar ontstaan goede banden door. Die onderlinge betrokkenheid maakt het leuk.”


Pizza

“Na eindeloze discussies waar we na afloop met elkaar gaan eten, komen we altijd weer in de pizzeria terecht. Bij toernooien spelen we nu onder de naam Floorpizzaball.”


Jimmy Tigges / Redacteur Sport

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.