Onderwijs

Studenten zeggen sorry tegen huisjesmelker

De Groningse huisbaas Wim Bulten heeft misschien een grote mond, een viespeuk die studentes laat strippen om een kamer te mogen huren is hij niet. De LSVb en SP-jongerenclub Rood hebben voor die aantijging hun excuses aangeboden.

Bulten werd deze maand verkozen tot ‘huisjesmelker van het jaar’. Maar een aantal van de – veelal anonieme – klachten over hem blijkt onwaar. Een verhaal dat hij studentes die kwamen hospiteren vroeg uit de kleren te gaan, was een studentikoze grap. Ook de klacht dat hij op onveilige manier asbest verwijderde, klopt bij nader inzien niet.

Hoe het gerucht de wereld in kwam dat Bulten onaangekondigd badkamers zou binnenlopen, is eveneens onduidelijk. In een uitgebreide verklaring hebben LSVb en ROOD, die de verkiezing organiseren, excuses gemaakt aan Bulten.

“Het is niet onze bedoeling om mensen zwart te maken. De les is dat we beter onderzoek moeten doen”, zegt Rood-voorzitter Leon Botter. “Het is jammer dat de status van de verkiezing voor huisjesmelker van het jaar nu is aangetast. Dat maakt het een dure fout. Er zijn namelijk nog steeds veel problemen met huisbazen die studenten bedreigen of onder druk zetten.”

Rood en de LSVb zijn van plan om de verkiezing volgend gewoon weer te houden, maar beloven anonieme klachten beter na te trekken.

Huisbaas Bulten deed vorige week aangifte wegens smaad en laster tegen de studentenclubs. Maar na het verzoeningsgesprek deze week laat hij die aanklacht verder rusten. Rood en LSVb willen Bulten zelfs een prijs in positieve zin geven als er volgend jaar geen klachten over hem binnenkomen.

Met het jaar worden de uitdaging en de spanning groter, want de Delftse studenten wonnen de wedstrijd de voorgaande vier keer.

Het Nuon Solar team heeft inmiddels ruim een jaar gebouwd aan de vijfde versie van de Nuna en staat nu in de startblokken om in Australië 3000 kilometer te gaan racen op de kracht van de zon.

De eerste publieke stap op weg naar Australië en de mogelijk vijfde overwinning wordt donderdag 25 juni van 10.00 tot 12.00 uur gezet met de presentatie van de Nuna5. Plaats van handeling is Studio Angel aan de Nieuwe Hemweg 5d in Amsterdam.

Opgeven kan via: pr@nuonsolarteam.com

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.