Onderwijs

Studenten willen broodje kaas terug

Studenten bezoeken de horeca in het sport- en cultuurcentrum (s&c) te weinig. Ze vinden de broodjes te luxe en de prijzen te hoog. Directeur Raymond Browne wil de balans in het aanbod voor studenten en medewerkers herstellen.

De horecagelegenheid in het s&c moest kostendekkend zijn, zo stond er in het businessplan Sport en Cultuur 2007-2011. Dit jaar is er voor de horeca een negatief resultaat van 50 duizend euro. De TU had zich verkeken in het vak. “Je hebt niet zomaar verstand van horeca”, bekent directeur Raymond Browne.

Volgens het businessplan moesten studenten meer bij de organisatie betrokken worden. Daarom werkten er in het eerste seizoen (2006/2007) alleen studenten in de horeca. Dat bleek niet houdbaar.
Studenten kwamen niet opdagen en waren niet goed in te roosteren. Er was maar één manager. “Het vak was niet aan de hele poule studenten aan te leren”, zegt Browne.  “In die eerste periode wachtten mensen drie kwartier op hun eten. Dat zag je terug in de cijfers.”

Halverwege vorig jaar werden er een horecamanager, een kok, een assistent-kok en drie fulltime supervisors aangetrokken, maar kort daarna liet de horecamanager het afweten, lag het Mekelpark open en was door de brand bij Bouwkunde het s&c een maand dicht. Er kwam een nieuwe manager, maar studenten bezochten het sportcafé minder. “De kok heeft ambities en wil mooie gerechten maken”, zegt Browne. “Voor medewerkers wil je een hogere kwaliteit bieden dan in de faculteitskantines. Het luxe segment biedt meer mogelijkheden om geld te verdienen.”
Studenten misten daardoor de goedkopere hap. “Het is belachelijk duur”, zegt Joost Willems van studentenraadsfractie Oras die in november een enquête in het s&c wil houden. “Sporters nemen eigen flessen sportdrank mee en drinken die buiten op. Als je een broodje kaas bestelt, wil je er geen sla en komkommer bij.”

Browne stelt dat de bezoekersaantallen nu weer stijgen, maar wil zelf ook de goedkopere broodjes kaas terug. Dat studenten liever in de stad borrelen heeft volgens hem te maken met traditie en locatie. “Een biertje bij ons sportcafé kost 1,25 euro, vergelijk dat eens met prijzen op terrasjes. We werken nog aan het aanbod. In het weekend is er wel al een andere menukaart met sateetjes. We willen een bescheiden plus draaien.” 

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.