Campus

Sport – Delta 19

Het weer van een dag later, hevige onweersbuien en striemende windvlagen, hadden de organisatoren van de zwemloop van DSZ Wave niet hoeven hebben.

Gelukkig, vorige week woensdag scheen er een vriendelijk zonnetje en heerste er een aangename temperatuur in de Delftse Hout, op en rondom de Grote Plas.


Tegenvallende resultaten konden probleemloos worden weggegeten en –gedronken tijdens de afsluitende barbecue. Of de prestatie van Erik Simons hemzelf tegenviel is de vraag. Hij kwam als eerste van de 87 deelnemers uit het water, na 500 meter zwemmen. “Daarna deed hij erg zijn best om alsnog als laatste te eindigen”, zegt commissaris Anke Meulendijks. “Hij heeft heel langzaam gewisseld en rustig aangedaan bij het lopen van de vijf kilometer. Hij wilde graag meedoen vanwege het zwemmen.” Het leverde Simons een tachtigste plaats op in het eindklassement. Clubgenoot Niels van der Wekken van Wave eindigde net als vorig jaar als tweede. Zijn tijd (27.52 minuten) was slechts 0.2 seconde langzamer dan die van winnaar Martin Vermeer, die nota bene in de tweede ‘minder snelle’ groep gestart was. Snelste vrouw was Constanze Pruemmer, in 32.52, negen seconden sneller dan de nummer twee en beste deelneemster van Wave, Julia van der Burgt. Meulendijks was verheugd over de grote opkomst: “Veel studenten, ook uit Leiden en Rotterdam, maar daarnaast ook veel niet-studenten.” De jongste was Mika Westenberg, die als zeventigste eindigde. Volgens Meulendijks is hij nog een basisscholier.


Op dezelfde woensdag speelde het Nederlands lacrosse-tiental de openingswedstrijd van het EK in het Olympisch Stadion in Amsterdam. De plek waar lacrosse ooit demonstratiesport was, tijdens de Olympische Spelen van 1928. Het duel had een flinke Delftse tint, aangezien vijf selectiespelers van de studentenvereniging The Barons afkomstig waren. Aan Duitse zijde troffen zij ook nog eens hun clubgenoot Tim Wunderlich aan. Oranje ging gelijk op met de topfavoriet, hetgeen resulteerde in een nipte nederlaag (9-8). In de dagen daarna leden de Nederlanders echter dikke nederlagen tegen Zweden (13-7), Ierland (11-7), Finland (13-3) en Engeland (18-4). Geen man overboord, want de poulewedstrijden dienden louter ter besnuffeling van elkaar en plaatsbepaling in de afvalronden.


De honkballers van Hitmanics zijn intussen een aardig eind op streek in de competitie. Zaterdag werden ze op eigen veld door Neptunus 4 getrakteerd op een 12-6 nederlaag. Na acht wedstrijden staat de vijfdeklasser keurig in de middenmoot, met vier overwinningen en vier nederlagen. Doelsaldo 68-58.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.