Campus

Sport

Met een 5-2 zege in en tegen Waalwijk maakte de herenhockeyploeg van DSHC zondag haar aan het begin van het seizoen gestelde doel waar: onmiddellijke terugkeer naar de eerste klasse.

Na de wedstrijd bleek bovendien dat naaste concurrent Pollux verloren had, zodat naast rechtstreekse promotie ook de afdelingstitel definitief binnen was. “We hebben in Waalwijk dus maar ons kampioensfeestje gevierd”, aldus Luit Italianer, een van de vijf doelpuntenmakers. De wedstrijd zelf verliep voorspoedig, al kwam Waalwijk, nog in de race voor de tweede promotieplek, van 0-3 nog even terug tot 2-3. Volgend seizoen wil DSHC een rol spelen in de top van de eerste klasse, ontvouwt Italianer de plannen. “Er komen waarschijnlijk een paar spelers van Victoria naar DSHC ter versterking”, zegt de aanvaller die zelf naar Amsterdam vertrekt. Zondag wordt de kampioensviering in eigen kring dunnetjes overgedaan rondom de laatste thuiswedstrijd in Delft.

De voetballers van vierdeklasser Ariston’80 willen ook graag promoveren. Zaterdag begonnen zij de nacompetitie met een 2-1 nederlaag bij Woubrugge. Vlak voor rust, bij een 1-1 tussenstand, ontving doelman Michel van Geel na een botsing de rode kaart op advies van de assistent scheidsrechter. “Onbegrijpelijk voor iedereen”, aldus de verbolgen coach Arjan van der Meijde, die het niet meezat: “Ik zat met drie geblesseerde reservekeepers, dus de kleine Bart van Lakwijk uit het derde moest op de goal.” Toen ook Michiel Biesheuvel na rust na tweemaal geel mocht vertrekken kon een tweede tegentreffer niet uitblijven. In de return, zaterdag in Delft, heeft Van der Meijde niettemin alle vertrouwen. 

Tegen de honderd turners en turnsters kwamen zaterdag naar Sporthal De Buitenhof voor het door DST Pegasus georganiseerde NSK meerkamp. Een op rolletjes verlopend evenement, aldus Jochem Kempe namens de nog jonge Delftse studentenvereniging. De mannenmeerkamp bestond uit de onderdelen vloer, voltige, ringen, sprong, brug en rek. Jérome Potma (niveau 3) kon als enig lid van Pegasus een gouden medaille om zijn nek hangen. In de hoogste herencategorie (1) viel Pegasus in de prijzen met zilver voor Daan Vermeij en gedeeld brons voor Jimmy Munnix en Ariën de Bok. Witek Nawara won zilver bij de heren 2. Bij de dames, een vierkamp over sprong, brug, balk en vloer, wonnen Carla Velraeds (niveau 3), Charlotte Zohlandt (4) en Max Fleer (6) allen zilver. 

De koffieautomaten staan tijdelijk bij de lift in de boekenwand, maar zijn daar niet aan te sluiten. Daarom zorgt de bibliotheek tijdens de verbouwing voor gratis koffie en thee in kannen op tafels.

Toiletten

De toiletten zijn tijdens het inrichten van de coffeecorner alleen bereikbaar via de centrale hal, langs de projectruimtes aan de rechterkant. Na de verbouwing zijn de toiletten te bereiken via een deur in de coffeecorner.

In de buurt van de trap naar de kegel komt een zelfservicestation voor het uitlenen, verlengen en terugbrengen van boeken en reserveringen. Wie te laat is met inleveren kan hier ook betalen. Daarnaast komt er een aantal ‘net terug kasten’ waarin lezers kunnen zien welke boeken zojuist zijn ingeleverd.

Glazen zaal

De achterkant van de glazen zaal – bestaande uit twee verdiepingen met studieplekken zonder computer – wordt tijdens de verbouwing afgesloten met een glazen wand. Deze ruimte krijgt namelijk een dubbele functie.

Tijdens tentamenperiodes is het een extra stille ruimte om te studeren. Buiten de tentamenperiodes is de ruimte te gebruiken voor andere doeleinden. Bijvoorbeeld door docenten die met studenten de bibliotheek en de collectie willen gebruiken, maar ook bedrijven die lezingen willen geven, of bijvoorbeeld Studium Generale die een activiteit in de bibliotheek wil organiseren.

Balie

Verder wordt de huidige balie van de bibliotheek gesloopt en vervangen door een nieuwe. De zogeheten treinbanken worden vastgezet. In de voormalige portiersloge komt een repro ruimte. De rookruimte verdwijnt en de kapstokken en lockers staan tijdens de verbouwing in de hoek bij de Selexyz boekenwinkel.

Het gebouw blijft gedurende de werkzaamheden toegankelijk voor publiek. De baliemedewerkers geven informatie over de verbouwing en delen oordopjes uit als er geluidsoverlast is.

Meer informatie is te vinden op de weblog van de bibliotheek.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.